Διεθνή

Πακιστάν: Δεν έχουμε λάβει απάντηση από το Ιράν ότι θα προσέλθει στις συνομιλίες

Financialreport.gr

Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα στείλει αντιπροσωπία στο Ισλαμαμπάντ για διαπραγματεύσεις, τόνισε ο Πακιστανός υπουργός Πληροφοριών, Αταουλάχ Ταράρ

Το Πακιστάν εξακολουθεί να αναμένει επίσημη απάντηση από το Ιράν σχετικά με την αποστολή αντιπροσωπείας για έναν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Αταουλάχ Ταράρ, σε ανάρτησή του.

«Η απόφαση του Ιράν να συμμετάσχει στις συνομιλίες πριν από τη λήξη της εκεχειρίας των δύο εβδομάδων είναι κρίσιμη», ανέφερε ο Ταράρ σε ανάρτησή του στο X.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Πακιστάν έχει καταβάλει ειλικρινείς προσπάθειες για να πείσει την ιρανική ηγεσία να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών.

Το Ισλαμαμπάντ, ως μεσολαβητής, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ιρανούς και επιδιώκει την οδό της διπλωματίας και του διαλόγου, τόνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα την Τρίτη, δύο Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Associated Press ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν δίνουν σήματα ότι θα πραγματοποιήσουν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στην Ισλαμαμπάντ, καθώς επρόκειτο να λήξει μια εύθραυστη εκεχειρία δύο εβδομάδων. Οι μεσολαβητές υπό την ηγεσία του Πακιστάν έλαβαν επιβεβαίωση ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των δυο πλευρών θα φτάσουν στην Ισλαμαμπάντ νωρίς την Τετάρτη. Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι μεσολαβητές που κινεί το Ισλαμαμπάντ έλαβαν διαβεβαιώσεις πως οι κορυφαίοι διαπραγματευτές, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Καλιμπάφ, αναμένονται νωρίς την Τετάρτη στην πακιστανική πρωτεύουσα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu