Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 5,7% σε σχέση με πέρυσι με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να σπάει κάθε ρεκόρ τον Μάιο
Αύξηση 5,7% κατέγραψε η συνολική επιβατική κίνηση, για το πρώτο πεντάμηνο του 2026 στα αεροδρόμια της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, (ΥΠΑ), η επιβατική κίνηση έφτασε τα 23.076.532 έναντι 21.837.473 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2025.
Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) Ιανουαρίου-Μαΐου 2026, στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί, – κυρίως, η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 4,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 186.119 πτήσεις, έναντι 177.573 πτήσεων πέρυσι.
‘Ανοδο 8,5%, παρουσίασε το πρώτο πεντάμηνο του 2026, η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, ‘Αραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία), σε σχέση με το 2025.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) Ιανουαρίου-Μαΐου 2026 ανήλθε στους 2.946.699 επιβάτες, έναντι 2.715.790 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ο Μάϊος του 2026 παρουσίασε άνοδο επιβατικής κίνησης 8%, συνολικά και για τα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ. Ενδεικτικά, το αεροδρόμιο Ηρακλείου που εξυπηρέτησε τους περισσότερους ταξιδιώτες, τον Μάϊο, κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 8,1% και διακίνησε 1.139.079 επιβάτες, έναντι 1.054.181 πέρυσι τον ίδιο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΑΑΔΕ αλλάζει τη φυσική εξυπηρέτηση με το λανσάρισμα του νέου δικτύου myPoint
- Aλμα της Intel στη Wall Street μετά το “deal” με την Apple που αποκάλυψε ο Τραμπ
- Eurostat: Η Ελλάδα ήταν φθηνότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2025, αλλά ακριβότερη για τα εισοδήματα των νοικοκυριών
- Δέκα υποψήφιοι νέοι οικονομολόγοι για το βραβείο της ΕΚΤ και μια ελληνίδα ανάμεσά τους
- Διεκόπη για τις 2 Ιουλίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη
- Στα ύψη η τηλεθέαση για το ιστορικό πρωτάθλημα των Νιου Γιορκ Νικς
- ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από τις 66.000 οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2025, με μείωση 4,2%
- Πάνω από 23 εκατομμύρια επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο πεντάμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








