Η Siete είναι γνωστή για τα μεξικάνικα προϊόντα της, όπως τσιπς τορτίγια, μαλακές τορτίγιες, μείγμα enchilada σε βαζάκια και ντιπ queso χωρίς γαλακτοκομικά
Η PepsiCo, αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τροφίμων, σνακ και ποτών, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Siete Foods, εταιρείας παραγωγής τσιπ τορτίγιας, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Μια συμφωνία για τη στενά ελεγχόμενη επιχείρηση, σύμφωνα με την Wall Strret Journal, θα μπορούσε να ανακοινωθεί σύντομα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες δεν θα καταρρεύσουν, δήλωσαν οι άνθρωποι.
Οι λεπτομέρειες
Η Siete είναι γνωστή για τα μεξικάνικης έμπνευσης προϊόντα της, όπως τσιπς τορτίγια, μαλακές τορτίγιες, μείγμα enchilada σε βαζάκια και ντιπ queso χωρίς γαλακτοκομικά.
Η εταιρεία με έδρα το Τέξας ξεκίνησε από την οικογένεια Garza αφού η κατάσταση της υγείας ενός μέλους της οικογένειας απαιτούσε τη μετάβαση σε μια δίαιτα χωρίς σιτηρά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Πιο πρόσφατα, η εταιρεία έχει επεκταθεί με μια σειρά από νεότερα προϊόντα, όπως μπισκότα και πατατάκια. Η διανομή της έχει επίσης επεκταθεί τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει τα καταστήματα τροφίμων Target και Kroger. Η διαδικασία πώλησης της Siete ήταν ανταγωνιστική, με την εταιρεία να προσελκύει το ενδιαφέρον εξαγοράς από εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και άλλες εταιρείες τροφίμων, δήλωσαν κάποιοι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.
Το σκεπτικό
Για την PepsiCo, η συμφωνία ταιριάζει με την εστίασή της στην προσφορά πιο υγιεινών σνακ, μειώνοντας την ποσότητα νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και σακχάρων στα τσιπς της. Η Siete πωλεί μια σειρά από προσφορές, συμπεριλαμβανομένων τορτίγιας από αλεύρι αμυγδάλου.
Άλλες πρόσφατες εξαγορές της PepsiCo που σχετίζονται με τα τσιπς περιλαμβάνουν την Bare Foods, εταιρεία παραγωγής ψημένων σνακ φρούτων και λαχανικών, το 2018 και την BFY Brands, εταιρεία παραγωγής σνακ PopCorners λίγο αργότερα.
Η τάση των Αμερικανών για σνακ δεν φαίνεται να επιβραδύνεται και συνεχίζει να οδηγεί σε συμφωνίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία συσκευασμένων τροφίμων.
Η Mars παρουσίασε μια συμφωνία ύψους σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Pringles και τον ιδιοκτήτη της Cheez-It Kellanova νωρίτερα φέτος. Η J.M. Smucker δήλωσε ότι θα πληρώσει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία παραγωγής Twinkie Hostess Brands πριν από περίπου ένα χρόνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lamda: Πιέσεις στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου – Στα €3,9 δισ. το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο
- McLaren: Μπαίνει στα SUV και ανοίγει μέτωπο με Ferrari και Lamborghini
- Amazon: Αυξάνει στα 20 δολάρια τον κατώτατο ωριαίο μισθό στις ΗΠΑ
- Ο Χρήστος Καραδήμας στο τιμόνι της Ολυμπίας Οδού μετά την αποχώρηση από την Ελληνικό Μετρό
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη με τζίρο 421 εκατ. ευρώ – H πρεμιέρα της Star Bulk
- Μικρομεσαίες προς κυβέρνηση: «Μην μας αφήσετε εκτός» από τα μέτρα για την ενέργεια
- Εισαγωγή νέων μετοχών της FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








