Πρόκειται για την προμήθεια υπερυπολογιστικής υποδομής
Την προμήθεια Κεντρικής Υπολογιστικής Υποδομής Υψηλών Επιδόσεων για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του έργου «Στρατηγικό πλάνο έρευνας του ΕΜΠ», που υλοποιείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ανέλαβε η Performance Technologies, Platinum συνεργάτης της Hewlett-Packard Enterprise (HPE).
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.472.000 €, αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ενός υπερσύγχρονου συστήματος που αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες των κορυφαίων κατασκευαστών HPE, NetApp και NVidia. Ειδικότερα, η λύση περιλαμβάνει τεχνολογία GPU virtualization της NVidia, αποθηκευτικά μέσα NVME/SSD της NetApp για γρήγορη και ασφαλή διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων και χαμηλό latency, καθώς και μια ισχυρή, ευέλικτη και επεκτάσιμη αρχιτεκτονική από την HPE.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση, “η Performance Technologies διαθέτει μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία σε έργα υπολογιστικών συστημάτων υψηλών επιδόσεων (HPC), έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία αντίστοιχα έργα μεγάλης κλίμακας για κορυφαίους οργανισμούς. Η εταιρεία θα παρέχει επίσης συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση, διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια αξιοπιστία και απόδοση της υποδομής.
Η νέα υποδομή θα περιλαμβάνει ασφαλές staging περιβάλλον για ανάπτυξη και δοκιμές μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), υπηρεσίες Desktop as a Service (DaaS) και Software as a Service (SaaS), καθώς και υποσυστήματα υποβολής εργασιών μέσω πολλαπλών μεθόδων διαλειτουργικότητας. Η προηγμένη αρχιτεκτονική της HPE εξασφαλίζει δυναμική κατανομή πόρων, οριζόντια και κάθετη κλιμάκωση, καθώς και ταχύτατη διασύνδεση μεταξύ των κόμβων.
Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, με στόχο την κάλυψη των υπολογιστικών και αποθηκευτικών αναγκών όλης της πολυτεχνειακής κοινότητας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις