Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 67 σεντς, ή 1%, στα 72,83 δολάρια το βαρέλι
Άνοδο 1% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 25% στις χώρες που αγοράζουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Βενεζουέλα.
Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν, καθώς οι Η.Π.Α. έδωσαν στη Chevron διορία μέχρι τις 27 Μαΐου για να τερματίσει τις πετρελαϊκές της δραστηριότητες και τις εξαγωγές από τη Βενεζουέλα. Αρχικά ο Τραμπ είχε δώσει χρόνο 30 ημερών από τις 4 Μαρτίου για να τις ολοκληρώσει.
Αυτές οι δύο κινήσεις αναμένεται ότι θα αφαιρέσουν κάποια πίεση από την Chevron ενώ θα ασκήσουν μεγαλύτερη σε άλλους καταναλωτές πετρελαίου της Βενεζουέλας, αν και είναι αβέβαιο πώς η κυβέρνηση Τραμπ θα επιβάλει τελικά τους δασμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 67 σεντς, ή 1%, στα 72,83 δολάρια το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 66 σεντς, ή 0,95%, στα 68,93 δολάρια.
Όσον αφορά τον OPEC+, πιθανότατα θα επιμείνει στο σχέδιό του να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters, καθώς παράλληλα θα κρατήσει ένα σταθερό ταβάνι στις τιμές και θα προχωρήσει στο σχέδιο να αναγκάσει ορισμένα μέλη να μειώσουν την άντληση για να αντισταθμίσουν την προηγούμενη υπερπαραγωγή που είχε καταγραφεί.
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν την Πέμπτη νέες κυρώσεις με σκοπό να πλήξουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων μέτρων των ΗΠΑ που στοχεύουν σε κινεζικό διυλιστήριο που επεξεργάζεται αργό πετρέλαιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΑΕ: Ιρανικοί πύραυλοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε βάση που φιλοξενεί γαλλικές δυνάμεις
- Τηλεδιάσκεψη Γεραπετρίτη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων σε Ιράν και Μ. Ανατολή για την ασφαλή επιστροφή Ελλήνων
- Παχλαβί: Ο θάνατος του Χαμεϊνί δεν είναι «το τέλος»
- Ο Νετανιάχου ανακοινώνει εντατικοποίηση των επιθέσεων στην Τεχεράνη
- Πυροβολισμοί στο Όστιν του Τέξας με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
- Κρίση στο Ιράν: “Έδαφος” για συντονισμένη δράση ψάχνουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Μακελειό σε μπαρ στο Όστιν με 3 νεκρούς και 17 τραυματίες
- Χάποελ Τελ Αβίβ: «Η ομάδα είναι στο Ελάτ και θα ταξιδέψει στην Αθήνα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








