Επιχειρήσεις

Porsche: Πτώση 7% στις παραδόσεις λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Porsche παρουσιάζει μειωμένες επιδόσεις τους τελευταίους μήνες

Μειωμένες κατά 7% ήταν οι παραδόσεις της Porsche για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε μία σειρά από νέα μοντέλα, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης στην Κίνα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του Ομίλου Volkswagen, πούλησε τον Ιούνιο 155.945 οχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Porsche, η ανάπτυξη στην Ευρώπη δεν κατάφερε να σταθμίσει την πτωτική πορεία των πωλήσεων σε Κίνα και Νότια Αμερική. Το εν λόγω διάστημα, οι πωλήσεις στην Κίνα συρρικνώθηκαν περαιτέρω κατά ένα τρίτο, κυρίως λόγω παρατεταμένης κρίσης στα ακίνητα και ασθενέστερης οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Porsche παρουσιάζει μειωμένες επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, έχοντας ανακοινώσει τα πιο αδύναμα αποτελέσματα α’ τριμήνου από όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τον Απρίλιο, η Porsche προειδοποίησε ότι το λανσάρισμα νέων μοντέλων όπως η ηλεκτρική Macan και η ανανεωμένη υβριδική έκδοση της 911, θα επιβαρύνει παραγωγή και τις αποδόσεις. Οι πωλήσεις της Macan μειώθηκαν κατά 18%, ενώ οι αποστολές του Panamera κατά ένα τέταρτο. Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Taycan έκαναν «βουτιά» κατά 51%.

Η Porsche αναμένει τα περιθώρια κέρδους να κυμανθούν μεταξύ 15% και 17% για το έτος, με τα έσοδα του ομίλου να φτάνουν τα 42 δισ. ευρώ (45,5 δισ. δολάρια). Ο κατασκευαστής προσδοκά ότι η κερδοφορία θα ανθίσει και πάλι το επόμενο έτος χάρη στην ανανεωμένη γκάμα μοντέλων.

«Το 2024, θα βγάλουμε στους δρόμους τα πιο ισχυρά μοντέλα Porsche που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche Detlev von Platen.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu