Επενδύσεις

Πρόσθετη ρευστότητα 20 εκατ. ευρώ στην αγορά

Τη διάθεση πρόσθετης πίστωσης ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Με τη νέα πρόσθετη πίστωση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 135 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ, τα χρήματα θα κατευθυνθούν εντός του Δεκεμβρίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Με την πρόσθετη αυτή πίστωση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης εντός του Δεκεμβρίου περίπου 500 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων», επισημαίνει το υπουργείο.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε επενδύσεις αγοράς παγίων, εξοπλισμού, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό κλπ:

  •     Στον κλάδο των Υπηρεσιών ύψους 20.000 – 100.000 ευρώ
  •     Στον τομέα της Μεταποίησης ύψους 30.000 – 300.000 ευρώ
  •     Στον τομέα του Τουρισμού ύψους 20.000 – 300.000 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι το ποσοστό ενίσχυσής τους διαφέρει ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

close menu