Ο Ναζίμπ Μικάτι έκανε λόγο για πρωτοφανή κρίση και ζήτησε διεθνή στήριξη «στο κράτος και όχι σε παρατάξεις» του Λιβάνου
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ναζίμπ Μικάτι δήλωσε ότι πρωτοφανής κρίση απειλεί την ύπαρξη της χώρας του, στα εδάφη της οποίας ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεση κατά του ισλαμιστικού φιλοϊρανικού κινήματος Χεζμπολάχ στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Ο Μικάτι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να συνεχίσει να στέλνει βοήθεια στον Λίβανο», μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ.
Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει το κράτος και όχι παρατάξεις στον Λίβανο.
Ο επικεφαλής της λιβανικής κυβέρνησης ζήτησε επίσης να σταματήσει κάθε ανάμιξη «στις εσωτερικές της υποθέσεις».
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Μικάτι επέκρινε για πρώτη φορά «την κατάφωρη ανάμιξη του Ιράν», κατηγορίες που απέρριψε η Τεχεράνη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Google: “Γλίτωσε” τον Chrome – Ανοδος 8% για τη μετοχή
- Eurobasket με έξι αγώνες σήμερα και έναν να ξεχωρίζει: Τουρκία – Σερβία
- Κοινωνικός Τουρισμός: Από την Πέμπτη (4/9) η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων του ΟΠΕΚΑ
- Μπίρα Αμμούσα: Ξεκίνησε από περιέργεια σε ένα υπόγειο στην Πάτρα και εξελίσσεται με σχέδιο σε Ελλάδα και εξωτερικό
- Σπ. Κοκοτός: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που έβαλε την Ελούντα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη
- Eurobasket 2025: Η Ιταλία έβαλε σε μπελάδες την Ισπανία (67-63)
- Theon International: Αύξηση τζίρου 20% στα 183,7 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο
- Αιολική ενέργεια: Γιατί δεν θα επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος για το 2030
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις