Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,44%
Στο «κόκκινο» άνοιξαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωαγορές, με το επενδυτικό κοινό να προσβλέπει στην ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη αργότερα μέσα στην ημέρα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,44%. Οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται στο κόκκινο, με τις μετοχές των κατασκευών να υποχωρούν κατά 1%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν άνοδο 0,4%.
Στους κυριότερους δείκτες στις ευρωαγορές, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,75%, ο βρετανικός FTSΕ κατά 0,66% και ο γαλλικός CAC βρίσκεται ακόμα χαμηλότερα στο 0,92%. Επιπλέον στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο πέφτει 0,74% και ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 1,42%.
Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης για τον Ιούνιο, θα παρακολουθείται στενά για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 2,5% από 2,6% τον Μάιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΣΕ: Και τον Φεβρουάριο μειωμένες (-0,3%) οι ελληνικές εξαγωγές, αλλά με τα τρόφιμα στο +9,3%
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – E.IN.S. Α.Ε. 07 – 05 – 2026
- Bayer: Εξαγοράζει την Perfuse Therapeutics με 2,45 δισ. δολάρια
- ΕΚΤ: Αυξημένο στο 3,59% το επιτόκιο για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις της ευρωζώνης τον Μάρτιο
- Η LG Business Solutions παραμένει επίσημος τεχνολογικός συνεργάτης του ΣΕΤΕ
- Μέχρι τις 8 Μαϊου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού στην πλατφόρμα Α21
- Σε εταιρεία από τον κλάδο καφέ επεβλήθη μεγάλο πρόστιμο για αθέμιτη κερδοφορία
- Μητσοτάκης από Ιορδανία: «Να επιστρέψουμε στο status quo στα Στενά του Ορμούζ»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







