Επενδύσεις

Riviera Galleria: Στην τελική ευθεία για τρεις

Η ανάδειξη του αναδόχου άναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Lamda Development

Οι τρεις μεγάλοι όμιλοι του κλάδου των κατασκευών αναμένεται να διεκδικήσουν την κατασκευή του πρώτου παράκτιου mall στην Ελλάδα που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και είναι ένα από τα τοπόσημα της πρώτης φάσης των επενδύσεων της Lamda Development στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για το Riviera Galleria που σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικούν οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και Mytilineos. Η ανάδειξη του αναδόχου αναμένεται να γίνει έως το τέλος του 2023 σύμφωνα με δηλώσεις του Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development.

Το σύνολο της επένδυσης εκτιμάται σε άνω των 200 εκατ. ευρώ ενώ αρχικά το κόστος της κατασκευής είχε υπολογιστεί σε περίπου 120 εκατ.  αλλά λόγω της αύξησης των τιμών τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το έργο αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια, δύο ορόφων το καθένα, με εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών και χώρους αναψυχής, και ενός τέταρτου κτηρίου φορτοεκφόρτωσης. Στο ισόγειο των κτιρίων θα αναπτυχθούν κυρίως εμπορικά καταστήματα, ενώ στον όροφο των κτιρίων, κυρίως χώροι εστίασης και αναψυχής. Και τα τρία κτίρια θα είναι συνολικής επιφάνειας 41.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται και η δημιουργία κατάλληλου χώρου στάθμευσης 966 θέσεων αυτοκινήτων. Οι επιμέρους κτιριακοί όγκοι συνδέονται μέσω υπέργειων και υπόγειων ζεύξεων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μία συνεχή εναλλαγή ανοικτών – κλειστών χώρων, με κυρίαρχο τον φυσικό φωτισμό και τη συνεχόμενη θέαση προς τη θάλασσα. Κύρια μορφολογικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελούν το σύστημα σκίασης και η διαμόρφωση των όψεων. Το σύστημα σκίασης, κυματοειδούς μορφής, ξεδιπλώνεται περιμετρικά των κτηρίων, στο επίπεδο του ισογείου και του ορόφου, για την προστασία του κοινού από τις καιρικές συνθήκες (βροχή, ήλιος). Το ημιδιάφανο αυτό σύστημα, επιτρέπει το φυσικό φωτισμό στους χώρους που καλύπτει, αφήνοντας παράλληλα ανοικτή τη θέαση προς τον ουρανό και τη θάλασσα. H μορφολογία των όψεων των τριών κτιρίων ακολουθεί μία ρυθμική διαδοχή συμπαγών στοιχείων πλήρους ύψους, τα οποία παρεμβάλλονται στα υαλοστάσια των όψεων.

close menu