Η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι.
Μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά που κατακαίει για όγδοη ημέρα τη Ρόδο δίνεται αυτήν την ώρα 500 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες συνεχώς αναπτύσσονται και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κάνουν την κατάσταση δύσκολη.
Στόχος πυροσβεστών και εθελοντών είναι να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην φθάσει μέσα στον οικισμό. Το άλλο στοίχημα, να μην περάσει η φωτιά από την άλλη όχθη του ποταμού, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μονο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.
Πέντε καναντέρ πετούν πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.
Η εκκένωση του οικισμού είχε γίνει από χθες, αλλά παρ όλα αυτά κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια. Οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξενοδόχοι Αττικής: Μειώθηκαν 3,6% οι πληρότητες τον Ιούλιο και 2,5% το έσοδο ανά δωμάτιο
- ΑΑΔΕ: Αυτόματα η πλειονότητα των μεταβολών ΚΑΔ και καθεστώτος ΦΠΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 11,6% οι νέες επιχειρήσεις το β΄τρίμηνο – Εκτίναξη 60,2% τα logistics – Στο +30,4% οι πτωχεύσεις
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1649 δολάρια
- Θερινές εκπτώσεις 2025: 6 στις 10 επιχειρήσεις κατέγραψαν χειρότερες πωλήσεις από πέρυσι
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,7% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Ιούνιο 2025
- Ταχυδρομικές Υπηρεσίες: Ποιους πλήττει και πόσο η αναστολή αποστολών στις ΗΠΑ
- ΔΕΗ: Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TWINVEST που αφορά ΑΙ για αιολικά πάρκα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις