Οικονομία

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας: Tέσσερις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Οκτωβρίου

Τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2023, αφού τότε λήγουν οι έκτακτες ρυθμίσεις που είχαν ληφθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η πρόταση της ΡΑΑΕΥ τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουνίου.

Οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων έχουν ως εξής:

Α) Προϊόντα Ορισμένου Χρόνου και Σταθερής Τιμολόγησης: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν μία σταθερή τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας.

Β) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής την 1η κάθε μήνα: Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία παρέχονται με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή ανακοινώνεται πριν την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά.

Γ) Προϊόντα Κυμαινόμενης Τιμολόγησης με Ανακοίνωση Τιμής μετά τον μήνα εφαρμογής

Πρόκειται για Προϊόντα με κυμαινόμενη τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Η τιμή δημοσιοποιείται μετά την έναρξη του μήνα στον οποίο αφορά.

Δ) Προϊόντα Δυναμικής Τιμολόγησης

Πρόκειται για Προϊόντα τα οποία προσφέρουν κυμαινόμενη τιμή προμήθειας και προσφέρονται σε καταναλωτές που έχουν εγκατεστημένο έξυπνο μετρητή.

Η Αρχή επισημαίνει ότι τα κυμαινόμενα τιμολόγια δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν κανέναν επιπρόσθετο μηχανισμό αναπροσαρμογής.

Η πρόταση της Αρχής προβλέπει ακόμη:

-Διατήρηση του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή, χωρίς οικονομικό πέναλτυ για τον καταναλωτή.

-Δωρεάν έκδοση των λογαριασμών κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης και της χρέωσης αποστολής έγχαρτων λογαριασμών.

Οικονομία

close menu