Επιχειρήσεις

Safe Size: Εγκαινίασε συνεργασία με τη Hoka στην Αυστραλία

O CEO της Safe Size, Άγγελος Σταυράκης

Ήδη ο εξοπλισμός της Safe Size βρίσκεται σε κάποια από τα πιο διάσημα brands οπως Nike, Puma, Marks and Spencers

Eνισχύει ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, η εταιρεία Safe Size, της οποίας ο ιδρυτής Άγγελος Σταυράκης αναδείχθηκε πρόσφατα νέος επιχειρηματίας της χρονιάς από το ΕΒΕΑ.

Κατά όσα έγιναν γνωστά από τη διοίκηση της εταιρείας, εδώ και λίγες ημέρες το ειδικό μηχάνημα 3D foot scanning και 3D shoe scanning τεχνολογία, η οποία υποστηρίζεται από έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται πλέον σε κάποια από τα πιο γνωστά καταστήματα αθλητικών ειδών και εξειδικευμένων παπουτσιών στην Αυστραλία, που εμπορεύονται τα γνωστά αμερικανικά αθλητικά είδη Hoka.

Πιο συγκεκριμένα, το μηχάνημα της Safe Size βρίσκεται σε καταστήματα στη Μελβούρνη, στο Μπρισμπέιν και στο Τσάντστοουν, σε μια εταιρεία, τα παπούτσια της οποίας βρίσκονται και στην Ελλάδα, σε επιλεγμένα μαγαζιά για αθλητισμό και πεζοπορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εξοπλισμός της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια έχει ‘’ταξιδέψει’’ σε κάποιες από τις πιο γνωστές αλυσίδες υπόδησης και ένδυσης όπως Athlete’s foot, Marks and Spencers, Nike, Puma κα, την ώρα που μέσα στο 2024 μεθοδεύεται το άνοιγμα γραφείου στις ΗΠΑ, για περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στην Αμερικανική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Safe Size, διατηρώντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος ξεπερνά το 50% κάθε χρόνο, ενώ και το 2023 είχε ξεκινήσει με ένα σημαντικό milestone για την εταιρεία, καθώς έλαβε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση ύψους 14 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, στον συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν το Phaistos Investment Fund και άλλοι επενδυτές όπως το Convent Capital και 3TS Capital Partners, καθώς και ένας στρατηγικός επενδυτής (από τους μεγαλύτερους footwear retailers παγκοσμίως).

Επιπρόσθετα, κατά το 2023, η Safe Size επεκτάθηκε σε πελάτες σε Εσθονία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία, Μπαχρέιν, Νότια Κορέα και Αυστραλία, ενώ υπήρξαν νέες συνεργασίες σε Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία.

Για το 2024, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, η κύρια στόχευση της εταιρείας είναι οι ΗΠΑ, ενώ εξετάζονται και ευκαιρίες διείσδυσης και σε άλλες αγορές της Ασίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu