Πολιτική

Σαμαράς: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη

Το μήνυμα ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανάπτυξη» έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το χωριό Ματαράγκα στη Λάρισα όπου επισκέφθηκε πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας γκότζι μπέρι στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους νέους παραγωγούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρότυπη μονάδα επεξεργασίας που έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η προοπτική του μέλλοντος για τον Έλληνα αγρότη αποτυπώνεται σε τέτοιες μεγάλες καινοτόμες μονάδες που εκπροσωπούν το αύριο, δίνουν προοπτική. Είναι εξαγωγικές μονάδες που στηρίζουν τον αγρότη που θέλει να διαφοροποιηθεί και να κάνει το καινούργιο. Με 20 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν καινούργια όνειρα. Αυτή την προοπτική του καινούργιου κανείς δεν έχει δικαίωμα να την γκρεμίσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις επιδοτήσεις του Έλληνα αγρότη, με τις εξαγωγές των προϊόντων του. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο, αυτή την Ελλάδα χτίζουμε».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε πρότυπο κέντρο ελέγχου ποιότητας αγροτικών προϊόντων και ακολούθως έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία του χωριού Σοφάδες Καρδίτσας, περπάτησε στην αγορά συνομίλησε με τους κατοίκους και επισκέφθηκε το κοινοτικό κατάστημα.

Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και για τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός κάλεσε δίπλα του τον εκπρόσωπο των Ρομά, ο οποίος του παρέδωσε έναν φάκελο με ενημερωτικά έγγραφα αλλά και αιτήματα για την «καλύτερη ενσωμάτωση των Ρομά».

Ο πρωθυπουργός μπήκε σε καφενείο των Σοφάδων όπου χαιρέτισε όλους τους θαμώνες διά χειραψίας, ενώ ήπιε καφέ και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους.

Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το κέντρο πιστοποίησης ποιότητας βάμβακος στην Καρδίτσα.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία ολοκληρώνεται το απόγευμα με ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Λάρισα.

Σημειώνεται ότι, την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ,στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα. Μιλώντας σε εκδήλωση για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κάθε πιθανότητα για προεκλογικό ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μιλά με υβριστές.

Απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο ο πρωθυπουργός είπε: «Με την βοήθεια του θεού, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη».

Δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα, όπως είπε θα ανατραπεί.

Πολιτική

close menu