Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός είχε το Σαββατοκύριακο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. Ωστόσο, επανέλαβε ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί μέσω της διπλωματίας. Ακόμη, τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του την ανάγκη για άμεση εκεχειρία στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός συνομίλησε ακόμη με τον πρίγκιπα διάδοχο και πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τις τελευταίες εξελίξεις. Συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση. Είπε επίσης ότι «εντός της ημέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επικοινωνήσει με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν».
«Παραμένουμε σε εγρήγορση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή», τόνισε ο κ. Μαρινάκης. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνομιλεί με εταίρους και συμμάχους προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας. Ο δρόμος για την περιφερειακή σταθερότητα περνά μέσα από τη διπλωματία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








