Συνολικό ποσό ύψους 8.439.450,46 ευρώ πιστώνεται σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών σε 824 δικαιούχους (μοναδιαίους ΑΦΜ) της κρατικής αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, στο πλαίσιο της 5ης καταβολής αποζημιώσεων.
Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
– 818 δικαιούχων, ποσό 6.522.902,09 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
– 547 δικαιούχων, ποσό 1.916.548,37 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
Για την αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, έχουν διατεθεί συνολικά έως σήμερα 27.089.358,38 ευρώ σε 2.962 πολίτες (μοναδιαίους ΑΦΜ), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr είναι η 15η Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








