«Ο κύκλος των επιτοκίων θα συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε ο Πορτογάλος αξιωματούχος
Περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ «βλέπει» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάριο Σεντένο, εφόσον ο πληθωρισμός συνεχίζει να μετριάζεται, βοηθώντας έτσι την κεντρική τράπεζα.
«Ο κύκλος των επιτοκίων θα συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε ο Πορτογάλος αξιωματούχος στους νομοθέτες την Τετάρτη στη Λισαβόνα. «Τα επιτόκια θα μειωθούν αν ο πληθωρισμός μας βοηθάει, πράγμα που το κάνει».
Η ΕΚΤ, ωστόσο, δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ακόμα μία μείωση του κόστους δανεισμού μετά από αυτή που πραγματοποίησε αυτό το μήνα, καθώς ανησυχεί για το ότι η ταχεία αύξηση των μισθών μπορεί να καθυστερήσει την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. Μια δεύτερη μείωση δεν αναμένεται τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμη μια νέα δέσμη τριμηνιαίων οικονομικών προβλέψεων.
Ο αντιπρόεδρος Λουί ντε Γκιντός έχει υποδείξει ότι οι συνεδριάσεις με τέτοιου είδους προβλέψεις θα αποτελέσουν κλειδί για τις αποφάσεις στο «μέτωπο» των επιτοκίων. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας Klaas Knot δήλωσε ότι οι μελλοντικές κινήσεις δεν θα πρέπει να προκαταλαμβάνονται και ότι θα πρέπει να εξαρτώνται από τα εκάστοτε οικονομικά δεδομένα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαθανάσης: Στόχος να μην απωλέσουμε ούτε ευρώ που θα ενισχύσει επιχειρηματικότητα – υποδομές
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο των ταξί
- Παύλος Σατολιάς – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Με ένα απλό ενοικιαστήριο μπορούσες να δηλώσεις… και την Ακρόπολη»
- Τρίκαλα: Στραγγαλισμό της 54χρονης μητέρας έδειξαν τα ιατροδικαστικά ευρήματα
- Τζέι Ντι Βανς: Πολύ δύσκολη η αποστολή να αφοπλιστεί η Χαμάς
- ΤτΕ: «Δυνατός» ο Αύγουστος με πλεόνασμα 4,14 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο – Στο +10,5% οι εισπράξεις
- Champions League: Ρεάλ – Γιουβέντους και Αϊντραχτ – Λίβερπουλ στο πρόγραμμα (22/10)
- ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% υποχώρησε η απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις