Εμμένει στις προκλήσεις η ηγεσία των Σκοπίων
Εμμένει στις προκλήσεις η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία συνεχίζει με δηλώσεις της να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η πρόεδρος της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία σε ανάρτησή της αναφέρθηκε σε «μακεδονικό στρατό» με τον πρωθυπουργό, Χριστιάν Μίτσκοσκι, να επανέρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάνοντας χρήση και πάλι του μη συνταγματικού όρου «Μακεδονία».
Ειδικότερα, η Σιλιάνοφσκα μετά από επίσκεψή της σε μονάδα ειδικών δυνάμεων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Οχρίδα, χαρακτήρισε σε ανάρτησή της τον στρατό της χώρας της «μακεδονικό».
«Ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης στην εκτέλεση σύνθετων καθηκόντων στο νερό καθώς και η ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, που επιδεικνύεται σήμερα από τα μέλη του Τάγματος Ειδικών Δυνάμεων, επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του Μακεδονικού Στρατού, ο οποίος εκπληρώνει πάντα επάξια τα καθήκοντα του στα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ» έγραψε η Σιλιάνοφσκα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Χριστιάν Μίτσκοσκι, με ανάρτησή του στο Instagram συνέχισε να χαρακτηρίζει τη χώρα του «Μακεδονία».
«Η Μακεδονία και η περιοχή ήταν όμηροι του παρελθόντος για πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον» έγραψε ο Μίτσκοσκι, προσθέτοντας «Μακεδονία, σε αγαπάμε και να είσαι περήφανη γιατί πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανακτήσουμε αυτή τη χαμένη αξιοπρέπεια που δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά παντού στον κόσμο, επειδή δεν εκπροσωπηθήκαμε από πολιτικούς, που ευτυχώς για τους πολίτες είναι πλέον παρελθόν».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Navios Partners: Εκτίναξη κερδών στα 460 εκατ. δολάρια το 9μηνο και επενδύσεις 703 εκατ. σε νέα πλοία
- «Παρατηρήσεις» Κομισιόν στην Τουρκία για αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας, απειλή πολέμου και αδιέξοδο στο Κυπριακό
- ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο – Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές
- Από το Ιράν έως το παγκόσμιο εμπόριο: Πώς το «μπλε κύμα» των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ανατρέπει τις διεθνείς ισορροπίες
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Τέλη κυκλοφορίας 2027: Ποιοι πληρώνουν και πόσα, ποιες οι νέες προθεσμίες και τα πρόστιμα
- ΕΚΤ: Προ των πυλών αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο μετά την εκτίναξη σε υψηλό τριετίας του πληθωρισμού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








