Διεθνή

Σκόπια: Σιλιάνοφκσα – Μίτσκοσκι μιλούν για «Μακεδονία» και για «μακεδονικό στρατό»

Εμμένει στις προκλήσεις η ηγεσία των Σκοπίων

Εμμένει στις προκλήσεις η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία συνεχίζει με δηλώσεις της να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η πρόεδρος της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία σε ανάρτησή της αναφέρθηκε σε «μακεδονικό στρατό» με τον πρωθυπουργό, Χριστιάν Μίτσκοσκι, να επανέρχεται μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάνοντας χρήση και πάλι του μη συνταγματικού όρου «Μακεδονία».

Ειδικότερα, η Σιλιάνοφσκα μετά από επίσκεψή της σε μονάδα ειδικών δυνάμεων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Οχρίδα, χαρακτήρισε σε ανάρτησή της τον στρατό της χώρας της «μακεδονικό».

«Ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης στην εκτέλεση σύνθετων καθηκόντων στο νερό καθώς και η ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, που επιδεικνύεται σήμερα από τα μέλη του Τάγματος Ειδικών Δυνάμεων, επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του Μακεδονικού Στρατού, ο οποίος εκπληρώνει πάντα επάξια τα καθήκοντα του στα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ» έγραψε η Σιλιάνοφσκα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Χριστιάν Μίτσκοσκι, με ανάρτησή του στο Instagram συνέχισε να χαρακτηρίζει τη χώρα του «Μακεδονία».

«Η Μακεδονία και η περιοχή ήταν όμηροι του παρελθόντος για πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον» έγραψε ο Μίτσκοσκι, προσθέτοντας «Μακεδονία, σε αγαπάμε και να είσαι περήφανη γιατί πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανακτήσουμε αυτή τη χαμένη αξιοπρέπεια που δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά παντού στον κόσμο, επειδή δεν εκπροσωπηθήκαμε από πολιτικούς, που ευτυχώς για τους πολίτες είναι πλέον παρελθόν».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu