Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν μπει οι κωδικοί 150 εταιρειών και φυσικών προσώπων που είναι ύποπτα για παράνομο short selling (ανοιχτές πωλήσεις) επί των τραπεζικών μετοχών και μάλιστα με συναλλαγές πολλών εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια που ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες εισαγωγής των νέων μετοχών που προέκυψαν από τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Άνοιξη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε την επιβολή αυστηρών ποινών τον Ιανουάριο για παραβίαση των κανόνων του short selling τουλάχιστον σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τράπεζας και τόνισε ότι με τη συνεργασία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και εξειδικευμένων στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ελέγχονται οι ύποπτοι κωδικοί.
Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε και στα φορολογικά θέματα που απασχολούν τη χρηματιστηριακή αγορά τονίζοντας ότι υπάρχει κατανόηση τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών όσο και της τρόικας στα αιτήματα των φορέων της αγοράς και ιδιαίτερα στο αίτημα να καταργηθεί ο όρος «επαγγελματίας επενδυτής», ο χαρακτηρισμός των Ελλήνων επενδυτών ως επιτηδευματιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δεύτερη ευκαιρία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα με επαναλειτουργία της πλατφόρμας
- Ψηφιακές διορθώσεις στο Κτηματολόγιο: Πώς αλλάζουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
- Βουτιά για το γιεν παρά την αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας
- Wall Street: Ανοδικά καθώς το πετρέλαιο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν
- Μικρή πτώση στο πετρέλαιο μεγάλη ανάσα στις ασιατικές αγορές
- Από τον Κόλπο στην Κοζάνη: Η Amazon εταίρος της ΔΕΗ στο mega data center
- Ισραηλινό Family Office επενδύει στην Αττική μέσω της Bridge Ventures
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







