Η Samsung SDI εξαγοράζει το 49,99% της κοινοπραξίας μπαταριών έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναπροσαρμόζει την παραγωγή στην Ιντιάνα
Σε επανακαθορισμό της στρατηγικής της γύρω από την ηλεκτροκίνηση προχωρά η General Motors, μεταβιβάζοντας στη Samsung SDI το 49,99% που κατείχε στην κοινοπραξία παραγωγής μπαταριών SynergyCells.
Η συμφωνία, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτεί τη σταδιακή αποστασιοποίηση του αμερικανικού κολοσσού από την αγορά των plug-in οχημάτων.
Η SynergyCells είχε συσταθεί με στόχο την τροφοδοσία της GM με κυψέλες μπαταριών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιντιάνα περνούν υπό τον πλήρη έλεγχο της κορεατικής εταιρείας, καθιστώντας τις την πρώτη αυτόνομη παραγωγική της μονάδα επί βορειοαμερικανικού εδάφους.
Η εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, θα επικεντρωθεί εκ νέου στην κατασκευή μπαταριών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα στις ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από την ενεργειακή μετάβαση και τις ανάγκες των κέντρων δεδομένων.
Επίσης, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία για την κοινή ανάπτυξη μπαταριών EV επόμενης γενιάς με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και δυνατότητες γρήγορης φόρτισης για τη μελλοντική σειρά οχημάτων της GM, σημείωσε η Samsung SDI.
«Αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, διατηρώντας παράλληλα τη στρατηγική μας σχέση με την GM», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.
Η απομάκρυνση της GM από την παραγωγή μπαταριών είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μία γενικότερη υποχώρηση των εταιρειών του κλάδου από τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η GM ήλπιζε ότι θα είχε φτάσει στα επίπεδα να πουλά ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στις ΗΠΑ.
Παρά την τεράστια ώθηση από την GM και άλλες εταιρείες, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές διστάζουν για τα plug-in οχήματά τους και η κυβέρνηση Τραμπ κατάργησε τα ομοσπονδιακά κίνητρα πωλήσεων που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τη ζήτηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου στην Κέρκυρα ύψους 11,52 εκατ. ευρώ
- Γράφει ιστορία απόψε (22:16) στο Μπέρμιγχαμ ο Μίλτος Τεντόγλου
- Πετρέλαιο: Το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ ξυπνά το σενάριο των 140 δολαρίων
- Στα πρόθυρα πλήρους αναστολής ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Ρουμανίας
- ΗΠΑ: Σε υψηλό 11 μηνών η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων – Αγκάθι η έλλειψη εργατικού δυναμικού
- Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Χαλκιδικής την Τετάρτη λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
- Χρυσό “deal” 7 δισ. δολαρίων ρευστοποίησης μετοχών εργαζομένων για την OpenAI
- McDonald’s και fast food αναζητούν νέα συνταγή: Γιατί οι φθηνές προσφορές δεν αρκούν πλέον
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








