Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Την Δευτέρα η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών

Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς συμμετείχαν πάνω από 50.000 άτομα

Την Δευτέρα θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Οι κάλπες για την επιλογή των 35 από τουε 42 υποψύψιους ηπραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Η προκριματική αυτή εκλογική διαδικασία θα διαρκούσε μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά δόθηκε παράταση για μία ώρα, μέχρι τις 21:00. Η συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές ξεπέρασε τις προσδοκίες του κόμματος, σύμφωνα με το κόμμα.

Οι εκλογείς που ψήφισαν με φυσική παρουσία είχαν να επιλέξουν υποψηφίους από την περιφέρεια στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζαν.

Λίγο μετά τις 18:00 η συμμετοχή ξεπερνούσε τις 50.000, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε ηλεκτρονικά από τις ΗΠΑ. Ηλεκτρονικά ψήφισε ο πρώην πρόεδρος τουκόμματος Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου αποτελεί δείγμα ότι υπήρξε κάτι σαν ψήφος εμπιστοσύνης της επιλογής αυτής της υβριδικής διαδικασίας.

Τις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσαν 201 πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές.

Είναι 35 από τους 42 διότι τα δύο πρόσωπα που έχουν ήδη τη θέση τους στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά και πέντε πρόσωπα τα οποία θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu