Χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας»
Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ζητώντας την απόσυρση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου για το φορολογικό.
«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της κυβέρνησης είναι:
Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.
Η υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές.
Η παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:
-Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
-Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
-Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέμπτο μπαμ από Παναθηναϊκό: Στα πράσινα και ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Τραγωδία στα πύρινα μέτωπα: Τρεις νεκροί πυροσβέστες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή – Εξαίρεση το Λονδίνο
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Φωτιά στο Ρέθυμνο με δύο πυροσβέστες νεκρούς – Εκκενώσεις χωριών, απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης – Κι άλλος στο Γύθειο
- Εκρήξεις στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για επίθεση με drone
- Στο Υπουργικό η στρατηγική για τα ύδατα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια
- Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2026-2030 το ThessINTEC με χρηματοδότηση 30,3 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








