Οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 8% το τέταρτο τρίμηνο και 12% το 2024
Η Tesla πούλησε λιγότερα αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια και στα τέσσερα τρίμηνα του 2024, παρά την προσθήκη του Cybertruck στον κατάλογο των προσφερόμενων οχημάτων.
Όπως μεταδίδει το Βloomberg, οι πωλήσεις της Tesla στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 8% το τέταρτο τρίμηνο και 12% το 2024.
Οι παραγγελίες για το Model 3 βούτηξαν την περασμένη χρονιά στην πολιτεία κατά 3%.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Tesla πιθανότατα έχασε πελάτες στην Καλιφόρνια ως απόρροια του ρόλου που διαδραμάτισε ο CEO, Έλον Μασκ, στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Το ποσοστό που έλαβε η Κάμαλα Χάρις στην Καλιφόρνια ήταν περίπου 20.2 μονάδες μεγαλύτερο από αυτό του Τραμπ.
Το μερίδιο της Tesla στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Καλιφόρνιας συρρικνώθηκε στο 52,5% από 60,1% το 2023.
Μεγάλοι κερδισμένοι η Honda και η Hyundai, οι οποίες είδαν το μερίδιο τους να αυξάνεται κατά 1,8 και 1,5 μονάδες αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εngel & Volkers: Ιδρυσε νέα εταιρεία για το τεχνολογικό hub στην Ελλάδα
- Reuters: Η Γερμανία εξετάζει να κρατικοποιήσει τις δραστηριότητες της Rosneft μετά τις κυρώσεις Τραμπ
- Η FED προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%
- Δένδιας: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Άγνωστου Στρατιώτη
- Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα βιοκλιματική όψη του Πενταγώνου
- Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα
- Κλοπή στο Λούβρο: Η εισαγγελέας λέει ότι οι δύο συλληφθέντες αναγνώρισαν «εν μέρει» την εμπλοκή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας Fed και EKT
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








