Επικαιρότητα

Την Πολιτική Προστασία δείχνει ο Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη

Ο σημερινός υπουργός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης ήταν υπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο του δυστυχήματος των Τεμπών.

Το μπάζωμα αποφασίστηκε από Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, λέει ο Αγοραστός επί υπουργείας Χρήστου Στυλιανίδη

Mετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το «μπάζωμα των Τεμπών», ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορεί την Πολιτική Προστασία (σ.σ. υπουργός τότε ήταν ο Χρήστος Στυλιανίδης), κάνοντας αναφορά για «άδικη» παραπομπή, «δεδομένου ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα e-thessalia, επισημαίνοντας ότι ο ο πρώην περιφερειάρχης παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ελευθερία» για Τέμπη: Ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό για «αλλοίωση» του τόπου του δυστυχήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε χθες Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου δίωξη σε βάρος του του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Ο Κώστας Αγοραστός στο υπόμνημα που κατέθεσε ως απάντηση στη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του οι συγγενείς των θυμάτων, επιχείρησε να πετάξει τις ευθύνες από πάνω, του βάζοντας στο κάδρο την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με βάση την κείμενη νομοθεσία υπήρξε υποστηρικτικός και συνίστατο σε συνδρομή με μέσα και υποδομές υπό τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων».

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, κατόπιν αιτήματος του κ. Φαλάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας συνήλθε εκτάκτως το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας), στο οποίο παρίσταντο μεταξύ άλλων και ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αγοραστού

Για μία ακόμη φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνω ότι συμπαραστάθηκα στους οικείους των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Θέλω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να δηλώσω ότι είναι άδικη η παραπομπή μου για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι δεν φέρω οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu