Σήμερα αναμένεται τόσο η Γαλλία όσο και το Βέλγιο να αναγνωρίσουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους
Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ δήλωσε ότι προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προσαρτήσει τμήματα της Δυτικής Όχθης σε αντίποινα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό συμβαίνει καθώς η Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή «αποδίδει μια τεράστια ανταμοιβή στην τρομοκρατία».
Οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθεί λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και αναμένεται τόσο η Γαλλία όσο και το Βέλγιο και η Μάλτα να ακολουθήσουν και να αναγνωρίσουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ στο Fox: Ο Σι δεσμεύτηκε για Ιράν, αμερικανικό πετρέλαιο και 200 Boeing
- TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ - Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 05.06.2026
- Η φαρμακοβιομηχανία συναντά την καινοτομία στην Υγεία
- Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού «e-Ναυλοσύμφωνο» για το yachting
- Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ για στρουντελάκια μήλο-κανέλα
- ΗΠΑ: Τρίτος μήνας ανόδου ο Απρίλιος για τις λιανικές πωλήσεις παρά την ακριβότερη βενζίνη
- TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ - Έντυπο παροχής πληροφοριών Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 της 14ης Ιουνίου 2017
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









