Το Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής, Μαθιός Ρήγας, με δηλώσεις του στο Reuters.
Παράλληλα τόνισε ότι στόχος είναι έως το 2016 να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στα 5000 βαρέλια ημερησίως, από 2000 που είναι σήμερα.
Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έχει ανακοινωθεί.
Επίσης ο κ. Ρήγας ανέφερε ακόμη ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση σε κίνδυνο αν δεν γίνουν επενδύσεις καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται όταν η διεθνής τιμή βρίσκεται στα 70 δολάρια το βαρέλι.
«Αν η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς χρειάζονται νέες γεωτρήσεις», ανέφερε ο κ. Ρήγας.
Ο κ.Ρήγας εξέφρασε επίσης την ελπίδα για νέες ανακαλύψεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου η Energean κέρδισε το διαγωνισμό για τις έρευνες ενώ εμφανίστηκε σκεπτικός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της πολιτικής αβεβαιότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σπάει ρεκόρ ο FTSE 100 με 15 σερί ανοδικές συνεδριάσεις
- Alter Ego Media: H Ασημίνα Μάρκου αναλαμβάνει υπεύθυνη εξυπηρέτησης μετόχων
- SKODA: Νέο τηλεοπτικό σποτ με τον Μίλτο Τεντόγλου
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.725 μονάδες με τραπεζικό ράλι – Στο +4,91% η Πειραιώς – Με κέρδη 1,2% η εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις