Επιχειρήσεις

Tony Blair Institute Greece: Παράρτημα στην Αθήνα έκανε η ΜΚΟ του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλαιρ κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αύγουστο του 2022.

Θα υποστηρίξει τις εργασίες της μητρικής στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παρουσία ως νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα απέκτησε πρόσφατα η αλλοδαπή βρετανική εταιρεία Tony Blair Institute. Η τελευταία ίδρυσε τον Ιούλιο θυγατρική  στην Αθήνα με την επωνυμία TBI Greece Μονοπροσωπη Α.Ε.

Σύμφωνα με το καταστατικό σκοπός της εταιρίας είναι η υποστήριξη πολιτικών ηγετών και κυβερνήσεων για την οικοδόμηση ανοικτών, χωρίς αποκλεισμούς και ευημερουσών κοινωνιών σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Το κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται κατά τη σύστασή της στο ποσό των 25.000 € και καταβλήθηκε από την μητρική της.

Διαχειρίστρια είναι η Catherine Rimmer.

Αναζητεί συνεργάτες 

H νέα εταιρεία αναζητεί προσωπικό για τη στελέχωσή της στην Ελλάδα. Ζητά προσωπικό με εμπειρία 2 έως 4 ετών στη συμβουλευτική διαχείρισης, ιδανικά στον δημόσιο τομέα.

Οι συνεργάτες θα δημιουργήσουν μια μικρή ομάδας συμβούλων και ειδικών για την υποστήριξη του κέντρου της εταιρείας στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη.  Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή απαραίτητη εμπειρία στη δημόσια πολιτική, τα οικονομικά, τις διεθνείς σχέσεις ή τις πολιτικές επιστήμες. ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε άλλους τομείς μπορεί να θεωρηθεί με σχετική ισοδύναμη εμπειρία στους τομείς που αναφέρονται.

Το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ (TBI) ή όπως είναι πιο γνωστό Tony Blair Institute for Global Change, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ , για να παρέχει συμβουλές στις κυβερνήσεις. Ισχυρίζεται ότι βοηθά τις χώρες, τους λαούς και τις κυβερνήσεις τους να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στον κόσμο σήμερα.

Συνάντηση με Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2022 στην Αθήνα

Πέρυσι τον Αύγουστο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στην Αθήνα. Οι δυο τους συζήτησαν θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συνάντηση είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρ. Ι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu