Ελλάδα

Τούρκοι τουρίστες στη Θάσο – Χαίρονται οι τοπικοί επιχειρηματίες

Οι Τούρκοι έχουν "πλημμυρίσει " το νησί, δηλώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάρης Παρασχούδης.

Τις παραλίες της Θάσου προτιμούν για να κάνουν τις διακοπές τους εφέτος Τούρκοι τουρίστες σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πάρη Παρασχούδη, ο οποίς σε δηλώσεις του αναφέρει πως οι Τούρκοι έχουν “πλημμυρίσει ” το νησί, μετά από απουσία επτά ετών.

“Ζούμε στιγμές του 2016, που ο Τούρκος τουρίστας είχε σε προτεραιότητα των διακοπών του το νησί μας”, αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο κ. Παρασχούδης.

“Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τα ακριβή στοιχεία όσων έχουν έλθει από την Τουρκία για τουρισμό στο νησί, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν κρατήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, σε μικρά καταλύματα, αλλά και σε βίλες”, αναφέρει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Θάσου.

“Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι πλέον συναντάς Τούρκους τουρίστες σε κάθε παραλία του νησιού, αλλά και στις κεντρικές αγορές. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εκτός από τις ακτές μας, λατρεύουν και το καλό φαγητό της Θάσου, καθώς το πρώτο που θα ζητήσουν είναι “μπαλίκ”, δηλαδή ψάρι, που είναι και πάντα φρέσκο στο νησί”, θα πει ο κ. Παρασχούδης.

Όπως εξηγεί, κίνητρο της επισκεψιμότητας των Τούρκων τουριστών στο νησί, αποτελεί η εύκολη προσβασιμότητα οδικώς από τους συνοριακούς σταθμούς, αλλά και οι ανταγωνιστικές τιμές του νησιού σε καταλύματα και σίτιση, έναντι των αντίστοιχων τιμών στα τουρκικά παράλια.

“Δεν σας κρύβω ότι προβαίνουν και οι ίδιοι και στη διαφήμιση του νησιού, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να κάνουν αφιερώματα στις ακτές της Θάσου, τις ομορφιές της, αλλά και τη γαστρονομία της”, τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

«Η Θάσος βρίσκεται ήδη σε πληρότητα τουρισμού 98%, ενώ αυτό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, είναι η ραγδαία ανοικοδόμηση του νησιού, κυρίως σε βίλες και μεγάλα σπίτια, προκειμένου να διατεθούν στην τουριστική αγορά για τους μήνες των διακοπών και όχι για ιδιοκατοίκηση”, αναφέρει ο κ. Παρασχούδης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu