Διεθνή

Τράπεζα της Αγγλίας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε με ψήφους 7-2 για τη διατήρηση των επιτοκίων σταθερών

Το κύριο επιτόκιό της στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, στο 5,25%, διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι η απόφασή τους να μην μειώσουν τα επιτόκια είναι πλέον «καλά ισορροπημένη».

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε με ψήφους 7-2 για τη διατήρηση των επιτοκίων σταθερών, σε συμφωνία με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο υποδιοικητής Dave Ramsden και το εξωτερικό μέλος της MPC Swati Dhingra παρέμειναν οι μόνοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που υποστήριξαν τη μείωση στο 5%.

Ο Διοικητής της BoE Andrew Bailey δήλωσε ότι ήταν «καλό νέο» το γεγονός ότι τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι είχε επιστρέψει στον στόχο του 2%, αλλά ότι ήταν πολύ νωρίς για να μειωθούν τα επιτόκια.

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλός και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τα επιτόκια στο 5,25% προς το παρόν», δήλωσε.

Η δήλωση του διέφερε από εκείνη του περασμένου μήνα, όταν δήλωσε «αισιόδοξος» ότι τα δεδομένα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για μείωση των επιτοκίων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu