Από την αναπροσαρμογή των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου σε εύλογες αξίες, προέκυψαν κέρδη ύψους 19,7εκατ. ευρώ
Σε δημοσιοποίηση της κατάστασης επενδύσεων με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2023 προχώρησε σήμερα η Trastor ΑΕΕΑΠ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, εντός του 2023, προέβη στις ακόλουθες επενδύσεις:
•Ποσό ύψους € 20,4εκ. για την απόκτηση του 100% των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο γραφειακών και βοηθητικών χώρων, συνολικής επιφάνειας 7.261 τ.μ., το οποίο βρίσκονται επί του εμπορικού κέντρου “ΠΟΛΙΤΕΙΑ BUSINESS CENTER”, στη Λεωφόρο Μεσογείων αρ. 109-111, στην Αθήνα.
•Ποσό ύψους € 9,6εκ. για την απόκτηση του 100% των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, την οποία και απορρόφησε εντός του 2023. Η εν λόγω εταιρεία είχε στην ιδιοκτησία της υψηλής ενεργειακής απόδοσης συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ. To συγκρότημα αποθηκών έχει λάβει πιστοποίηση LEED και είναι το πρώτο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στην Ελλάδα με ανάλογα κατασκευαστικά πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας.
•Ποσό ύψους €18,7εκ. στην αγορά 2 ακινήτων, ενός πολυώροφου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2.633 τ.μ. επί της οδού Κοραή αρ. 5 στην Αθήνα και ενός κτηρίου καταστημάτων – τριώροφη οικοδομή συνολικής επιφάνειας 5.440 τ.μ. επί των οδών Λέσβου και Αδριανείου στο Χαλάνδρι Αττικής.
Επίσης, η Εταιρεία επένδυσε ποσό ύψους €3,7εκ. στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος ανέγερσης πολυώροφου ακινήτου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής και εμπορικής αποθήκης (logistics), στον Ασπρόπυργο Αττικής, σύγχρονων προδιαγραφών και πιστοποίησης LEED, συνολικού προϋπολογισμού €17,2εκ., ενώ προχώρησε στην πώληση 3 ακινήτων, συνολικής αξίας αποτίμησης ύψους €3,7εκ.
Πέραν των ανωτέρω, η Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης δύο υφιστάμενων ακινήτων της, τα οποία θα φέρουν αντίστοιχα πιστοποιήσεις LEED και BREEAM, συνολικού προϋπολογισμού €14,5εκ., το κόστος του οποίου για το 2023 ανήλθε στο ποσό των €0,8εκ.
Ως εκ τούτου, την 31.12.2023, το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου περιλάμβανε 55 ακίνητα με συνολική αξία αποτίμησης €468,7εκ., έναντι 57 ακινήτων αξίας €392,3εκ. κατά την 31.12.2022.
Από την αναπροσαρμογή των ανωτέρω επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου σε εύλογες αξίες, την 31.12.2023, προέκυψαν κέρδη ύψους €19,7εκ..
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Νότια Αφρική πήρε βαθμό στο φινάλε με την Τσεχία
- Άλμα η μετοχή της Intel με καύσιμο αναφορά Τραμπ για συνεργασία με Apple
- Βανς: Το πετρέλαιο αρχίζει να κυλάει στα Στενά του Ορμούζ, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στο Λίβανο
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Aπώλειες και μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- Καρυστιανού για απόφαση Αρείου Πάγου: Ο κ. Πιερρακάκης άρχισε να αναζητά οδούς διαφυγής για την αισχροκέρδεια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








