"Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο, πολλαπλών κρίσεων και τεράστιων ανισοτήτων"
“Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο, πολλαπλών κρίσεων και τεράστιων ανισοτήτων”, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχολιάζοντας πως «ο κ.Τραμπ μας λέει ότι σε αυτόν τον κόσμο -που αυταρχικά καθεστώτα γίνονται πιο ισχυρά- δεν συμφέρει τις ΗΠΑ να συμφωνηθούν νέοι, πιο συμμετοχικοί κανόνες με σημείο αναφοράς το διεθνές δίκαιο, όπως έγινε το 1945 ή το 1990, αλλά να αντικατασταθούν αυτοί οι κανόνες με έναν κανόνα: το δίκαιο του ισχυρού».
«Οι ΗΠΑ θα κινούνται με σκοπό το άμεσο όφελός τους ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την αμφισβήτηση συνόρων, την εμπλοκή στα εσωτερικά χωρών και τη σύγκρουση με διεθνείς οργανισμούς. Και η πολιτική θα βασίζεται στην εξουσία όχι πολιτικών, αλλά δισεκατομμυριούχων οι οποίοι έγιναν πλουσιότεροι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, των πολέμων και της πανδημίας», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Η άνοδος του ακροδεξιού λαικισμού όμως βασίστηκε στις τεράστιες ανισότητες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, στα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις διεθνείς σχέσεις και στην υποκρισία αυτών που ήθελαν μεν ξένους εργάτες στις χώρες τους αλλά χωρίς δικαιώματα και πολέμους χωρίς πρόσφυγες».
«H σχέση μας με τις ΗΠΑ μπορεί να βασιστεί μόνο στον αμοιβαίο σεβασμό και στον σεβασμό των συνόρων μας, όπως και στο σαφές μήνυμα ότι δεν θα αποδεχτούμε παρεμβάσεις στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε και κατέληξε: «Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι μια ευρεία συσπείρωση κυβερνήσεων, κινημάτων και πολιτών. Μια «Πανευρωπαϊκή συμμαχία δημοκρατίας και δικαιοσύνης» που θα υποστηρίζει τις αξίες μας, έχοντας μάθει από τα ευρωπαϊκά και δυτικά λάθη των τελευταίων 30 χρόνων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
- Τραμπ στον ΟΗΕ: «Θα μπορούσα να εξολοθρεύσω το Ιράν, αλλά αναμένω συμφωνία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Alumil: Άνοδος 45,2% στα EBITDA το α΄ εξάμηνο
- Orilina Properties: Απέκτησε το 100% της Γερανίου Αναπτυξιακή Ακινήτων
- ΟΤΕ: Έκδοση ομολόγου 350 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,853%
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μειώθηκαν οι ζημίες στο α΄ εξάμηνο, στα 279,5 εκατ. ευρώ η ρευστότητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








