Κάποιοι πόροι μπορούν να διατεθούν από φέτος, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική, διαμηνύει ο επίτροπος Οικονομίας
Η Ελλάδα θα λάβει αρωγή μέσω του έκτακτου ταμείου υποστήριξης της ΕΕ για τις φυσικές καταστροφές «και όχι μόνο», δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με ποιο τρόπο και πόσο σύντομα θα μπορούσε να λάβει μορφή η βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Επιτροπής, ο Π. Τζεντιλόνι απάντησε ότι υπάρχει το έκτακτο ταμείο της ΕΕ για υποστήριξη των χωρών που επλήγησαν από φυσικές κατστροφές (Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης).
Όπως εξήγησε, τα κράτη-μέλη που επλήγησαν από φυσική καταστροφή, εντός τριών μηνών καλούνται να αναφέρουν το ύψος της εκτιμώμενης οικονομικής ζημιάς. «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να στηρίξει μέσω αυτού του έκτακτου ταμείου υποστήριξης, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση», είπε ο επίτροπος Οικονομίας. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτό το καλοκαίρι φωτιές και πλημμύρες -«φαινόμενα τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν την ακραία καιρική κρίση που αντιμετωπίζουμε».
Σχετικά με το πόσο σύντομα θα φτάσει η χρηματοοικονομική βοήθεια της ΕΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι κάποια κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα ήδη από φέτος, αλλά με περιορισμένο τρόπο, αλλά το επόμενο έτος η βοήθεια θα είναι πολύ πιο ουσιαστική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρεκόρ με έσοδα 15,9 δισ. δολάρια για την LG Electronics το β’ τρίμηνο του 2026
- Υποκλοπές: Και τώρα αγωγές αποζημίωσης από οκτώ θύματα του Predator – Ονόματα και ποσά
- Prorata: Η ακρίβεια εξακολουθεί να καθορίζει την πολιτική ατζέντα, παρά το προβάδισμα της ΝΔ
- Πτώση για το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές
- Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2026
- Νέο πρόγραμμα Business Banking για τον κατασκευαστικό κλάδο από τη Eurobank
- Ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό κατά την ιστορική επίσκεψη Μακρόν
- Οκτώ νέες αγωγές για το Predator: «Η υπόθεση δεν μπορεί να θαφτεί», δηλώνει ο Ζαχαρίας Κεσσές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








