Διεθνή

UBS: Μεταφορά πλούτου 83 τρισ. δολαρίων τα επόμενα 30 χρόνια

Η Ταϊβάν θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στον πληθυσμό των εκατομμυριούχων

Η UBS Group AG δήλωσε ότι αναμένει ότι περισσότερα από 83 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου θα κληρονομηθούν μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες, με περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων να κατέχεται από άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών.

Ένα «μεγάλο κομμάτι» αυτών των περιουσιακών στοιχείων θα μεταβιβαστεί τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς ο πληθυσμός αυτός φτάνει το τυπικό προσδόκιμο ζωής, ανέφερε η UBS στην Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου 2024. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ανθρώπων σε αυτή την ηλικιακή κλίμακα παγκοσμίως, υπερτριπλάσιο του αριθμού στην Αμερική.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η UBS αναμένει ότι η κινητικότητα του πλούτου θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ξεφύγουν από τη φτώχεια και θα ανέβουν σε υψηλότερα επίπεδα πλούτου. Πέρυσι, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά 4,2%, σύμφωνα με την έκθεση.

Όπως αναφέρει ακόμα η έκθεση, σχεδόν το ένα τρίτο των εκατομμυριούχων του κόσμου θα βρίσκεται στις αναδυόμενες αγορές μέχρι το 2028, καθώς ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων αυξάνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες – με σπάνια εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να δει τη μεγαλύτερη πτώση των εκατομμυριούχων σε δολάρια, με πτώση 17% σε 2,5 εκατομμύρια μέχρι το 2028, σύμφωνα με την UBS. Μια πρόσφατη πρόταση των νομοθέτων να καταργηθεί η προνομιακή φορολογική μεταχείριση για τους μη κατοίκους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – πλούσιοι ξένοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστοί και ως «non-doms» – ώθησε ορισμένους υπερπλούσιους να σχεδιάσουν οδούς διαφυγής.

Η Ταϊβάν θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στον πληθυσμό των εκατομμυριούχων

Η Ταϊβάν θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στον πληθυσμό των εκατομμυριούχων, με την UBS να προβλέπει αύξηση 47% σε 1,16 εκατομμύρια μέχρι το 2028. Η βιομηχανία μικροτσίπ της Ταϊβάν αυξάνεται χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και η οικονομία θα επωφεληθεί επίσης από την προσθήκη εύπορων μεταναστών, δήλωσε η UBS.

Η Τουρκία, το Καζακστάν και η Ινδονησία προβλέπεται επίσης να καταγράψουν αύξηση στον πληθυσμό των εκατομμυριούχων τους, με προβλεπόμενες αυξήσεις άνω του 30% η καθεμία.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό εκατομμυριούχων στον κόσμο, με αύξηση 16% που θα τον ανεβάσει στα 25,4 εκατομμύρια μέχρι το 2028, σύμφωνα με την έκθεση. Η Ελβετία έχει τον υψηλότερο μέσο πλούτο ανά κάτοικο στον κόσμο, με σχεδόν 710.000 δολάρια ανά άτομο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu