Η ναυτιλιακή του εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με στόχο έσοδα 500 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά
Η Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μια συμφωνία – «ομπρέλα» με την Capital Maritime και την Capital GP, για την εξαγορά 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG από την Capital Maritime έναντι συνολικού τιμήματος 3,13 δισ. δολαρίων.
Για τη χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος των πλοίων, η Capital Maritime έχει συμφωνήσει να χορηγήσει πίστωση ύψους 220 εκατ. δολαρίων με σταθερό επιτόκιο 7,5% πληρωτέα στις 30 Ιουνίου του 2027.
Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με στόχο έσοδα 500 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά. Η προσφορά για την έκδοση των μετοχών στο Nasdaq θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου ενώ η τιμή διάθεσης ανά μετοχή δεν θα υπερβαίνει τα 14,5 δολάρια, με την Capital Maritime να ανακοινώνει ότι θα εξαγοράσει μετοχές ανάλογα με το ποσοστό της αλλά και όλες τις αδιάθετες μετοχές από τη δημόσια προσφορά.
Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, κ. Jerry Kalogiratos, «ανακοινώσαμε μια συναλλαγή που θα οδηγήσει την Capital Product Partners σε ένα νέο κεφάλαιο ως εισηγμένη εταιρία. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των 11 LNG, αναμένουμε ότι η CPLP θα μετασχηματιστεί σε μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες στις ΗΠΑ σε όρους enterprise value… Έχουμε δεσμευτεί να αλλάξουμε το όνομα σε Capital New Energy Carriers και να διαθέσουμε σταδιακά τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ, κάτι που αντανακλά το νέο επιχειρηματικό μας επίκεντρο στο LNG και τη μεταφορά ενέργειας. Είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τα ισχυρά θεμελιώδη της βιομηχανίας LNG με έξι παραδόσεις πλοίων μεταξύ 2026-7».
Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε νωρίτερα μείωση καθαρών κερδών στα 17 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο και αύξηση των εσόδων στα 95,5 εκατ. δολάρια, με άνοδο 33% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο – Σε ιστορικό υψηλό οι εισαγωγές
- Από το Ιράν έως το παγκόσμιο εμπόριο: Πώς το «μπλε κύμα» των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ανατρέπει τις διεθνείς ισορροπίες
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Τέλη κυκλοφορίας 2027: Ποιοι πληρώνουν και πόσα, ποιες οι νέες προθεσμίες και τα πρόστιμα
- ΕΚΤ: Προ των πυλών αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο μετά την εκτίναξη σε υψηλό τριετίας του πληθωρισμού
- TP Greece: Νέα διοικητική δομή με επικεφαλής τη Charlotte Foucteau
- Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2% το 2027, αλλά με «αγκάθια» την ακρίβεια, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








