«Η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξαναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».
«Βρισκόμαστε ένα ακριβώς βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης» για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, τη νέα κατάσταση για τη χώρα, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «η νομοθεσία που εφαρμόζεται, γιατί ισχύει σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις και ως εκ του τούτου ένα κλίμα πανικού που κάποιοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν είναι παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».
«Ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε μέτρα που λειτουργούν κατά τρόπο ενοχλητικό ή βλαπτικό για τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και ιδίως για την κοινωνία, δεν έχουμε συμφωνήσει και παρατείνεται η διαπραγμάτευση», σημείωσε, τονίζοντας πως «η διαπραγμάτευση παρατείνεται γιατί θέλουμε ένα καθαρό συμφωνημένο πλαίσιο και για τον τρόπο που λήγει το πρόγραμμα αλλά και για αυτό που θα υπάρχει ως θώρακας προστασίας της χώρας μετά την 1η Ιανουαρίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βλέπουν ρεκόρ μεταφοράς πετρελαίου, αλλά οι διελεύσεις πλοίων καταγράφουν… ναυάγιο
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 25 Σεπτεμβρίου
- Κόνιτσα: 20 ημέρες στις φλόγες – Γιατί η Πυροσβεστική δεν μπορεί να δώσει ακόμη τέλος στον πύρινο εφιάλτη
- Γαλλία: Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος το 2026, κοντά στο 120% του ΑΕΠ
- Παγκόσμια «δίψα» για υπερδεξαμενόπλοια απειλεί τη ροή του πετρελαίου
- Στουρνάρας στο Bloomberg: Σε εγρήγορση η ΕΚΤ, αλλά χωρίς βιαστικές κινήσεις
- Porsche: Στο τραπέζι άλλες 4.100 περικοπές θέσεων εργασίας
- Κοντά σε συμβιβασμό Paramount και πολιτείες για την εξαγορά της Warner Bros
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








