Διεθνή

Βρετανία: To Brexit “βάζει φωτιά” στις τιμές των τροφίμων

Λόγω των συνοριακών ελέγχων στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση

To Brexit “βάζει φωτιά” στα τρόφιμα στη Βρετανία, καθώς οι συνοριακοί έλεγχοι στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσουν την αιτία ώστε οι τιμές να πάρουν την ανηφόρα!

Η Helen Dickinson, διευθύνουσα σύμβουλος της British Retail Consortium, δήλωσε ότι η νέα γραφειοκρατία στα σύνορα της Βρετανίας θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα επιβραδύνουν την πτώση του πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων.

Οι τιμές των τροφίμων ήταν συνολικά 3,7% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, από 5% τον Φεβρουάριο, τον 10ο συνεχόμενο μήνα επιβράδυνσης του πληθωρισμού και το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2022. Ο πληθωρισμός των νωπών τροφίμων επιβραδύνθηκε περαιτέρω στο 2,6% από 3,4% έναν μήνα νωρίτερα.

Αν και οι Βρετανοί υπουργοί χαιρέτησαν μια νέα εμπορική συμφωνία με το Τέξας, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Αμερική, την οποία κορυφαίοι υπέρμαχοι του Brexit ήλπιζαν ότι θα ήταν εύκολο να επιτευχθεί. Η κ. Dickinson τόνισε ότι οι τιμές στην πραγματικότητα δεν θα πέφτουν.

Από τις 30 Απριλίου, η κυβέρνηση θα εισαγάγει τεκμηριωμένους, φυσικούς ελέγχους και ελέγχους ταυτότητας στα σύνορα για ζωικά προϊόντα μεσαίου κινδύνου, φυτά και φυτικά προϊόντα που εισάγονται στη Μεγάλη Βρετανία από την ΕΕ, εκτός από τα αγαθά που εισέρχονται στη χώρα μέσω λιμένων της δυτικής ακτής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu