Επιχειρήσεις

Ξανά στο σφυρί για 1,6 εκατ. ευρώ οι εγκαταστάσεις της Press Hellas (Γ. Κουρής) στον Ταύρο

Ο πλειστηριασμός στις 28 Φεβρουαρίου αφορά οικόπεδο συνολικής έκτασης 1.868 τ.μ. στο οποίο έχει ανεγερθεί κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο και τρεις υπέργειους ορόφους

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί εκ νέου ο πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της Press Hellas στον Ταύρο, που στο παρελθόν αποτελούσαν τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών εγχειρημάτων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων, η εφημερίδα «Αυριανή» και το «Κανάλι 29». Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 1,635 εκατ. ευρώ, όσο και στον πλειστηριασμό της 18ης Ιανουαρίου 2024, που κηρύχθηκε άγονος. 

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο,  συνολικής έκτασης 1.868 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ή Εσταυρωμένη επί της οδού Δήμητρος 37 (πρώην 11) στον δήμο Ταύρου Μοσχάτου. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχει ανεγερθεί ένα κτίριο, αποτελούμενο από υπόγειο και τρεις υπέργειους ορόφους. 

Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της “Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη” και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στη Δήμητρος 31, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 1,115 εκατ. ευρώ, όσο και στον – επίσης άγονο – αρχικό πλειστηριασμό της 18ης Ιανουαρίου 2024.

Πρόκειται για οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια επιφάνεια  1.323 τ.μ., στο οποίο έχει κατασκευαστεί οικοδομικό συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 3.535,50 τ.μ., το οποίο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αποτελείται από δύο βασικούς κτιριακούς όγκους: Ο ένας περιλαμβάνει την οικοδομή των βιοτεχνικών χώρων και γραφείων, στους οποίους εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν κατά την τελευταία 20ετία οι εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του συγκροτήματος Κουρή, ενώ ο δεύτερος κτιριακός όγκος, ο οποίος χτίστηκε μεταγενέστερα, περιλαμβάνει μόνο το κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα, που εξυπηρετούν την κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των ορόφων.

Τα δύο παραπάνω κτίρια διαθέτουν υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους πάνω από το ισόγειο και δώμα. Όπως αναφέρει η έκθεση, το ακίνητο διαθέτει δάπεδα με κεραμικά πλακίδια και σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου στην ανωδομή. Επιπλέον διαθέτει ανελκυστήρα και φυτεμένο χώρο πρασιάς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu