Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας, η προσφορά καταλυμάτων κάλυψε τις ανάγκες κατάλυσης που ανέκυψαν
Αποτελεσματικά λειτούργησε η ειδική πλατφόρμα που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται άμεσα η δυνατότητα προσωρινής διαμονής σε πολίτες που πλήττονται.
Έως την Τρίτη, 13 Αυγούστου, το πρωί, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Αττική, 649 άτομα από όσα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ή τους χώρους διαμονής τους, είχαν μεταφερθεί με ασφάλεια, μετά από αίτησή τους στην πλατφόρμα, σε δωμάτια 39 ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, τα οποία προσέφεραν επαγγελματίες ξενοδόχοι για την ασφαλή διαμονή τους.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας, η προσφορά καταλυμάτων και κλινών κάλυψε πλήρως τις ανάγκες κατάλυσης που ανέκυψαν λόγω της έκτακτης κατάστασης.
Η στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το ΞΕΕ και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη αξιοποίηση αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου, που δίνει άμεσα λύσεις σε πληττόμενους πολίτες ή επισκέπτες κατά τη διάρκεια σοβαρών κρίσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eunice Group: Εισέρχεται στα ακίνητα παράλληλα με τις επενδύσεις σε data centers, αποθήκευση ενέργειας και υδρογόνο
- Το Ιράν επαναφέρει τους περιορισμούς στα Στενά του Ορμούζ μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Τραμπ: Οι συζητήσεις με το Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών»
- Στενά του Ορμούζ: Περνούν τα πρώτα πλοία, αλλά η κυκλοφορία παραμένει χαμηλή εν μέσω σύγχυσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Άλμα 5,06% από τον DAX
- Δεκάδες οι νεκροί (89) από ισραηλινά πυρά στο Λίβανο μόνο τη Μ. Τετάρτη
- Prodea: Στα 531,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2025, μέρισμα 420 εκατ. ευρώ
- Ερντογάν σε Τραμπ για εκεχειρία: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








