Σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία Μαΐου 2024
Κατά 14% αυξήθηκε η διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία Μαΐου 2024.
Ειδικότερα το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) έφτασε φέτος τον Μάιο τους 1.217.929, έναντι 1.068.460 επιβατών τον Μάιο του 2023.

Άνοδος +13% σε σχέση με πέρυσι προκύπτει και στην επιβατική κίνηση A’ πενταμήνου του έτους για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ). Συγκεκριμένα το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 έφτασε τα 20.419.817, έναντι 18.064.868 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2023.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο A’ πεντάμηνο του 2024 για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +8,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου του 2023.
Ειδικότερα το A’ πεντάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 166.796 πτήσεις, έναντι 154.218 πτήσεων το A’ πεντάμηνο του 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Σαμαράς σήκωσε το γάντι: Πρωθυπουργός της ακρίβειας, της διαφθοράς, της ερήμωσης της επαρχίας, ο Μητσοτάκης
- Πυρκαγιά στη Σκιλλουντία Ηλείας
- Τεκμαρτό: Υποχώρηση για τους επαγγελματίες, ειδική “διόρθωση” για ταξιτζήδες μετά τη σύγκρουση με την κυβέρνηση
- Πυρκαγιά στους Πετσακούς Αχαΐας
- Φωτιά στο Κλειδί Τανάγρας: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Μητσοτάκης για τράπεζες: «Θα παρέμβουμε ξανά αν υπάρξουν καταχρηστικές πρακτικές»
- Η ερώτηση ήταν απλή για τις υποκλοπές: Απάντηση δεν ήρθε
- Χατζηθεοδοσίου για ΔΕΘ: «Οι μικρομεσαίοι παραμένουν ο φτωχός συγγενής της αγοράς»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







