Στην εγκύκλιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνεται ότι απορριφθέντα πρόδηλα σφάλματα, για τα οποία καταβλήθηκε το αναλογούν ειδικό τέλος, λογίζονται ως υποβληθείσες αντιρρήσεις
Σε Εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπεται πως τα αποδεκτά αιτήματα προδήλων σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες θα προωθούνται, άμεσα, στις αρμόδιες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.), ώστε να εξετάζονται κατά προτεραιότητα.
Σημειώνεται πως τα εν λόγω αιτήματα αφορούν σε προδήλως λανθασμένη αποτύπωση του χαρακτήρα εκτάσεων ιδιοκτησίας πολιτών και φορέων στο δασικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, που έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά δεδομένα του ιστορικού και του πρόσφατου ορθοφωτοχάρτη.
Στην Εγκύκλιο σημειώνεται πως σκοπός αυτής της προτεραιοποίησης είναι να επιτυγχάνεται αφενός η πρόοδος των εργασιών για την ολική κύρωση του δασικού χάρτη εντός των δεδομένων προθεσμιών και αφετέρου με την υλοποίησή τους επί του υποβάθρου του δασικού χάρτη να αποτελούν οδηγό και εργαλείο για την κρίση της επιτροπής σε όμορες σε αυτές αντιρρήσεις, στο επόμενο στάδιο εξέτασης.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι απορριφθέντα πρόδηλα σφάλματα, για τα οποία καταβλήθηκε το αναλογούν ειδικό τέλος, όπου οφείλεται, λογίζονται σε κάθε περίπτωση ως υποβληθείσες αντιρρήσεις (άρθρο 17 ν. 3889/2010).
Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DW: Το Ισραήλ ξεκινά την ανακατάληψη της Γάζας
- Fοrmula 1: Τρομακτικό ατύχημα του Τσουνόντα στην Ιμολα
- Χαμενεΐ (Ιράν): Να φύγουν οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή
- Αγιο Ορος: Ευρεία Σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για την αντιπυρική περίοδο
- Νεκρός 24χρονος σε συμπλοκή στην Ηλεία
- Βόρεια Μακεδονία: Δάνειο 6 δισ. ευρώ από τη Βρετανία
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο προετοιμάζει το έδαφος για μια συνάντηση Πούτιν – Τραμπ
- Ζαχαράκη: Οι χώροι του ΕΚΠΑ επιστρέφονται στους φοιτητές, καθηγητές και στο προσωπικό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις