Οικονομία

Αύξηση 4,8% του δείκτη μισθών στην οικονομία στο γ’ τρίμηνο

Αναστράφηκε η πτωτική πορεία του δείκτη μισθών το τρίτο τρίμηνο 2014 στο σύνολο της οικονομίας για πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο 2010.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το τρίτο τρίμηνο εφέτος ο σχετικός δείκτης σημείωσε αύξηση 4,8% έναντι μείωσης 2% που σημειώθηκε το τρίτο τρίμηνο 2013.

Ο δείκτης, με εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, παρουσίασε αύξηση 2,1% το τρίτο τρίμηνο εφέτος έναντι μείωσης 2,2% που καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο 2013. Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, στον συγκεκριμένο δείκτη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, σε ορισμένες επιχειρήσεις ο 14ος μισθός να έχει καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αντί στο τελευταίο του 2013, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ο δείκτης, με διόρθωση εργάσιμων ημερών και χωρίς εποχική διόρθωση, σημείωσε αύξηση 7% το τρίτο τρίμηνο εφέτος έναντι μείωσης 2,2% το αντίστοιχο τρίμηνο εφέτος. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και εδώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο, σε ορισμένους κλάδους ο 14ος μισθός να έχει καταβληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αντί στο τελευταίο του 2013.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu