Το συνδικάτο αντιδρά σε ρύθμιση που διευκολύνει την απόλυση κυβερνητικών υπαλλήλων καριέρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε την πρώτη αγωγή στη νέα του θητεία για ένα εκτελεστικό διάταγμα που διευκολύνει την απόλυση υψηλόβαθμων υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Το National Treasury Employees Union, το οποίο εκπροσωπεί κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ σε 37 υπηρεσίες, ισχυρίζεται σε αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον αργά τη Δευτέρα ότι η κίνηση του Τραμπ είναι αντίθετη με τις προθέσεις των νομοθετών, αφού το Κογκρέσο θέσπισε «δικαιώματα δέουσας διαδικασίας» για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους καριέρας.
«Το Εκτελεστικό Διάταγμα θα αναδιαμορφώσει ριζικά τη δημόσια διοίκηση αυξάνοντας δραστικά τον αριθμό και το είδος των υπαλλήλων που βρίσκονται σε μια νέα κατηγορία και κινδυνεύουν να απολυθούν χωρίς δικαίωμα αντίδρασης», σύμφωνα με την αγωγή.
Ο Χάρισον Φιλντς, αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε ότι η αγωγή κατατέθηκε από «αριστερούς» και «η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη να τους αντιμετωπίσει στο δικαστήριο».
Όπως εξηγεί το Bloomberg πρόκειται για μια πρώτη κίνηση ενός αναμενόμενου κύματος δικαστικών προσφυγών ως απάντηση στο τεράστιο εύρος των διαταγμάτων που υπέγραψε ο Τραμπ την πρώτη ημέρα της θητείας του.
Έχει ήδη κατατεθεί μήνυση για την προσπάθεια του Τραμπ να τερματίσει την απόδοση αυτόματα υπηκοότητας σε παιδιά που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ των οποίων οι γονείς βρίσκονται παράνομα ή προσωρινά στη χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι Έλληνες περνούν τα σύνορα για βενζίνη: Διαφορά έως 50 λεπτά/λίτρο αφού το «πλαφόν» στην Ελλάδα ενθαρρύνει την «αθέμιτη κερδοφορία»
- Η Κάλας φέρνει στην ΕΕ το ζήτημα για το ελεύθερο πέρασμα από το στενό του Ορμούζ
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά Meta: Διαταγή επαναφοράς προφίλ στο Facebook
- Πώληση ακινήτου στον Πειραιά από τους Κυλινδρόμυλους Σαραντόπουλου 1,3 εκατ. ευρώ
- Volkswagen: Ο διάδοχος του ID.3 ονομάζεται ID.3 Neo με νέα γενιά λογισμικού
- Προϋπολογισμός: Μειωμένα 2,6% στα 11,8 δισ. ευρώ, τα έσοδα από φόρους Ιανουάριο – Φεβρουάριο
- British Airways: Εν μέσω Μεσανατολικής κρίσης, η Ελλάδα στη δεύτερη θέση των προορισμών μικρών αποστάσεων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








