Στον «πάγο» βάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Κύπρο, μετά την αναστολή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.
Όπως αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχετική ανακοίνωσή του, «μετά τη σημερινή αναστολή της υφιστάμενης νομοθεσίας οι κρίσιμες απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της πέμπτης αναθεώρησης του προγράμματος δεν πληρούνται πλέον».
«Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας και σε συμφωνία με τις αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα το προσεχές διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η ζώνη του ευρώ απελευθέρωσε την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο αφότου η Λευκωσία τροποποίησε τους νόμους για τις κατασχέσεις σχετικά με την αναγκαστική πώληση των υποθηκευμένων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους του δανείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια – Παράταση για Πάτμο
- Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών
- Έκρηξη σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ εντείνει την κρίση στον Περσικό Κόλπο
- Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για τις διαφημίσεις των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Θεσσαλονίνη – Εύζωνοι 5 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες καθώς ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς στα αυτοκίνητα
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος – Νεκροί και τραυματίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







