Επιλογές για την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξετάζει ο όμιλος Helleniq Energy (ΕΛΠΕ), δήλωσε στο SeeNews ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης.
_x000D_
«Διερευνούμε επίσης ευκαιρίες για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσω ενός συνδυασμού οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών, καθώς και ενός διαφοροποιημένου γεωγραφικού αποτυπώματος, λαμβάνοντας υπόψη την ωριμότητα της αγοράς, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις αποδόσεις», δήλωσε, όπως αναμεταδίδει το Reuters.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Μέσω της θυγατρικής της ΕΛΠE Ανανεώσιμες, η Helleniq Energy έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία σε νέα έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο όμιλος δωδεκαπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ του στα 340 MW. Στοχεύει 1 GW έργων σε λειτουργία έως το 2026 και 2 GW έως το 2030, μια εξέλιξη που θα επιτρέψει τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 50% έως το 2030.
_x000D_
Αφού η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία, ο όμιλος διέκοψε την προμήθεια ρωσικού αργού πετρελαίου και αντικατέστησε αυτές τις ποσότητες με άλλους τύπους αργού πετρελαίου από διαφορετικές χώρες και πηγές προμήθειας. «Το γεγονός ότι τα διυλιστήρια της Helleniq Energy βρίσκονται σε ακτές με πρόσβαση σε λιμάνια μάς δίνει την ευκαιρία να εισάγουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους αργού πετρελαίου, ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν άλλα διυλιστήρια στην Ευρώπη. Ακόμη και στο θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου, η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς οι συμφωνίες για προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, LNG από την Αλγερία και LNG από άλλες χώρες, δίνουν μια ευελιξία στη χώρα έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών», σημείωσε.
_x000D_
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή ενεργειακή κρίση δεν είναι απλώς συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά το αποτέλεσμα καθυστερημένων αποφάσεων για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών.
_x000D_
«Αντιμετωπίζουμε τη σημερινή ενεργειακή κρίση, γνωρίζοντας ότι είναι διαρθρωτική. Δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την εισβολή στην Ουκρανία ή τις συνέπειες της πανδημίας που προηγήθηκε παγκοσμίως, και δεν θα ξεπεραστεί πλήρως σε λίγους μήνες, θα κρατήσει. Πρέπει να είναι σαφές ότι η στροφή της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ σε μια πράσινη οικονομία με χαμηλό αποτύπωμα θα περιλαμβάνει επίσης το απαραίτητο κόστος για την επιχειρούμενη μετάβαση. Ωστόσο, παραμένει ο μόνος δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον, που θα εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης με καθαρότερες μορφές ενέργειας που θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές οικονομικά με την πάροδο του χρόνου», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσλήψεις 600 πυροσβεστών επταετούς θητείας για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Νέο τιμόνι στην ηγεσία της Δικαιοσύνης με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- ΑΠΣΙ Πίνδος: Στα 617 εκατ. ευρώ ο τζίρος και πρόταση για σύμπραξη με το συνεταιρισμό Άρτας
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ / ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
- ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








