Νέα

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή Vinci – Μυτιληναίου για την Αττκή Οδό

Όπως αναμενόταν, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να στηρίζουν την προσφυγή

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε και την προσφυγή που είχε κάνει η κοινοπραξία των εταιρειών Vinci – Μυτιληναίος σχετικά με τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόρριψη οφείλεται στο ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για να στηρίξουν τις αιτιάσεις.

H κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίου, που έχασε το διαγωνισμό της Αττικής Οδού προσπάθησε να τον μπλοκάρει και να τον καθυστερρήσει με διάφορες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινοπραξία Vinci – Mytilineos: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την Αττική Οδό

Η κοινοπραξία της γαλλικής Vinci με την Mytilineos μπορούν πλέον να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Της προσφυγής στο ΣτΕ προηγήθηκαν μια σειρά από άλλες ενέργειες από το σχήμα VINCI – Μυτιληναίος, που αρχικά αξίωσε να ελέγξει με δικούς της ειδικούς τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε «εύρημα».

Στη συνέχεια, προσέφυγε κατά του ΤΑΙΠΕΔ που έκανε τον διαγωνισμό για την παράταση της παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η προσφυγή αυτή που είχε κατατεθει στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να μπλοκάρει με τρίτο τρόπο τον διαγωνισμό στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θυμίζουμε πως στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε πλειοδοτήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προσφέροντας τίμημα 3,27 δις. ευρώ ενώ η κοινοπραξία των VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S. είχε προσφέρει 3,106 δισ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu