Η κυβέρνηση αναμένει να λάβει γραπτή δέσμευση από την Apple εντός μίας εβδομάδας
Σε μια εντυπωσιακή αύξηση της επενδυτικής της πρότασης προς την Ινδονησία, προσφέροντας πλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια προχωρά η Apple σε μια προσπάθεια να άρει την απαγόρευση πώλησης του iPhone 16 στη χώρα.
Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός επενδύσεων της Ινδονησίας, Rosan Roeslani, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να λάβει γραπτή δέσμευση από την Apple εντός μίας εβδομάδας. “Όποιος επωφελείται από τις πωλήσεις πρέπει να επενδύσει εδώ, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας εδώ”, πρόσθεσε ο υπουργός.
Η επένδυση περιγράφεται ως “πρώτη φάση” της πιθανής συμμετοχής της Apple στη χώρα και αντιπροσωπεύει μια δεκαπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόταση της εταιρείας στις αρχές του μήνα.
Η διαπραγμάτευση προέκυψε μετά την απαγόρευση πώλησης του iPhone 16 τον Οκτώβριο, όταν οι αρχές της Ινδονησίας διαπίστωσαν ότι η Apple δεν πληρούσε την απαίτηση της χώρας για 40% εγχώριο περιεχόμενο στα smartphones.
Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως απορρίψει την αρχική προσφορά της Apple ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και μια μεταγενέστερη πρόταση 100 εκατομμυρίων δολαρίων που περιελάμβανε σχέδια για εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και ακαδημίες προγραμματιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple διατηρεί ακαδημίες προγραμματιστών στην Ινδονησία από το 2018, ωστόσο η χώρα δεν φιλοξενεί προς το παρόν καμία εγκατάσταση παραγωγής. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δημιουργία τοπικών συνεργασιών στον τομέα της παραγωγής και την εγχώρια προμήθεια εξαρτημάτων.
Η Apple δεν έχει ανταποκριθεί σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την τελευταία επενδυτική πρόταση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ήπιες απώλειες στην προ-εορταστική εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Εθνική Τράπεζα: 371.026 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό
- Foodlink: Αγορά μετοχών από τον πρόεδρο του Δ.Σ.
- Νέο διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
- Ανδρουλάκης: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δίνει προτεραιότητα στην προσφυγή για τις υποκλοπές
- Συνάντηση Παπασταύρου, Γκιλφόιλ για τις προμήθειες αμερικανικού LNG
- Πάτρα: Οι αγρότες ανοίγουν την Τρίτη για ΙΧ και λεωφορεία
- Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








