Η εταιρεία που σχεδιάζει τσιπάκια υπολογιστών πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά μετοχών των τελευταίων δύο ετών
Η θυγατρική εταιρεία Arm, που σχεδιάζει τσιπ υπολογιστών και ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank Group Corp, πλησιάζει στο να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη επενδυτών για να επιτύχει την αποτίμηση των 54,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναζητούσε στην αρχική δημόσια προσφορά (IPO) και εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους επενδυτές να αποτιμήσουν υψηλότερα.
Μετά την ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές, η Arm πιθανότατα θα είναι σε θέση να τιμολογήσει την IPO στην κορυφή ή πάνω από το εύρος των 47 $ έως 51 $ ανά μετοχή, όταν οι ανάδοχοι κλείσουν τα βιβλία τους την ερχόμενη Τετάρτη στο μεγαλύτερο IPO στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.
Δεν θα προσφέρει περισσότερες μετοχές, δεδομένου ότι η SoftBank θέλει να διατηρήσει μερίδιο 90,6% μετά την δημόσια προσφορά αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων.
Η απόφαση για το αν θα αυξηθεί το εύρος τιμών θα έρθει τις επόμενες δύο ημέρες μετά την έλευση ορισμένων βασικών εντολών από επενδυτές τη Δευτέρα.
Η SoftBank που είναι βασικός μέτοχος θέλει υψηλότερη αποτίομηση γιατί πρόσφατα απέκτησε το 25% της εταιρείας, που δεν κατείχε από το Vision Fund με αποτίμηση 64 δισ. δολαρίων.
Βέβαια και με χαμηλότερη αποτίμηση, η SoftBank θα είναι ικανοποιημένη αφού έχει τιμή κτήσης χαμηλότερη συνολικά. Επιπλέον η τρέχουσα αποτίμηση του IPO είναι υψηλότερη από τη συμφωνία των 40 δισ. δολαρίων που είχε κάνει για την πώληση της Arm στην Nvidia Corp, την οποία εγκατέλειψε πέρυσι λόγω των εμποδίων που οι ρυθμιστικές αρχές έθεσαν καθώς θεώρησαν ότι η εξαγορά έχει προβλήματα αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Νότια Κορέα νίκησε με ανατροπή την Τσεχία
- Ο χρυσός οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση
- Μεξικό – Νότια Αφρική 2-0: Ιδανική πρεμιέρα για τους διοργανωτές
- Οι ασιατικές μετοχές συνεχίζουν την άνοδο χάρη στις ελπίδες για πρόοδο στο Κόλπο
- Πτώση για το πετρέλαιο μετά την ακύρωση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν
- Θρίλερ με τη συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν μετά τις αντιφατικές δηλώσεις των δύο πλευρών
- Wall Street: Κέρδη 2,5% για τον Nasdaq μετά την αναδίπλωση Τραμπ για το Ιράν
- Ο αναβαθμισμένος ρόλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο νέο ενεργειακό χάρτη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








