Διανομή προμερίσματος 30 εκατ. ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της “Αττική Οδός”, με βάση τις οικονομικές εγκαταστάσεις του 9μήνου 2022.
_x000D_
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο ανήλθε σε 145,17 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη σε 74,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 95,18 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είχε εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες 72,8 εκατ. ευρώ οι οποίες χρηματοδοτούν τη διανομή προμερίσματος 52,8 εκατ. ευρώ ενώ στο ταμείο μένουν 143 εκατ. ευρώ.
_x000D_
Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση 2021 η Αττική Οδός είχε διανείμει συνολικό μέρισμα 84,4 εκατ. ευρώ (σ.σ. με προμέρισμα 30 εκατ.), ενώ έκλεισε τη χρήση με πωλήσεις 176,77 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 71,46 εκατ. ευρώ.
_x000D_
H κίνηση οχημάτων με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου- Αυγούστου έχει επανέλθει στα επίπεδα κυκλοφορίας προ πανδημίας covid-19 ανέφερε η διοίκηση της Άβαξ στις οικονομικές καταστάσεις 6μήνου. Οι διελεύσεις ανήλθαν σε περίπου 230.000 σε μέση ημερήσια βάση, παρά την αναστολή της λειτουργίας των διοδίων για αρκετές ημέρες τον Ιανουάριο 2022, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς και του εγκλωβισμού.
_x000D_
Υπενθυμίζεται πως μέτοχοι στην Αττική Οδός είναι η Άκτωρ Παραχωρήσεις με ποσοστό 65,75% και η Άβαξ με ποσοστό 34,21%, με την κοινοπραξία να ελέγχει την εν λόγω παραχώρηση έως τα τέλη του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερουλάνος για λειψυδρία: Από τα 18 αρδευτικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν έμεινε κανένα
- Εθνική Τράπεζα: Ανθεκτικός ο ελληνικός τουρισμός παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Wall Street: Ξεφουσκώνει το στοίχημα της AI – «Βουτιά» 2,3 τρισ. δολαρίων για τους Magnificent Seven
- ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική μείωση στους νεκρούς από τροχαία τον Απρίλιο
- Στη Ντόχα στρέφονται τα βλέμματα, αλλά οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν παραμένουν στον αέρα
- ΕΛΣΤΑΤ: “Φωτιά” οι τιμές στις υπηρεσίες – Πρωταθλητές στην άνοδο εστίαση και μεταφορές
- Αλμα 13,5% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάιο – Ανοδος λόγω εξαγωγών και πετρελαιοειδών
- Λιανεμπόριο: Aνοδος 4% στον τζίρο τον Απρίλιο, όχι στον όγκο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








