Επιχειρήσεις

Avramar: Νέες φήμες για εξαγορά από ισπανικό fund

Tα δάνεια της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ

Την ώρα που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά ελήφθη το δάνειο γέφυρα των 20-25 εκατ. ευρώ από τις συστημικές τράπεζες που θα έδινε ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Avramar, όλο και φουντώνουν οι φήμες για προτάσεις εξαγοράς, που κατά σημαντικούς φορείς του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα θα ήταν μια λύση στα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του νέου CEO Εugenio Meschini, έχει φτάσει σοβαρή πρόταση από ισπανικό fund, στο οποίο έχουν συμμετοχή μεγάλα ονόματα από το χώρο του σούπερ μάρκετ στην Ισπανία, αλλά και Άραβες επενδυτές.

Ο νέος CEO της Avramar Eugenio Meschini

Κατά όσα τονίζονται από πηγές του κλάδου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο για την εταιρεία και για την πορεία της προς την ενδεχόμενη εξαγορά, καθώς αναμένεται να γίνει ο σχετικός οικονομικός και νομικός έλεγχος (οικονομικός και νομικός έλεγχος), ο οποίος παραδοσιακά προηγείται κάθε πιθανής εμπορικής συναλλαγής.

Κόκκινο πανί, ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι θα είναι, αν τελικά προχωρήσει η συναλλαγή, τα δάνεια της Avramar που πλέον ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ. Η βιωσιμότητά της, δε, περαιτέρω θα εξαρτηθεί από το αν αυτά τελικά ‘’κουρευτούν’’ σε ένα μεγάλο βαθμό, όπως επιβεβαιώνει στo financialreport.gr στέλεχος του κλάδου.

 Θέλει να προσελκύσει εργαζόμενους

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και η αβεβαιότητα εξακολουθεί να είναι παρούσα στην εταιρεία, η Avramar συνεχίζει κανονικά τις παράπλευρες δραστηριότητές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε ημέρες καριέρας, για την προσέλκυση νεών εργαζομένων σε διάφορες θέσεις εντός της εταιρείας.

Παράλληλα, από τις 10-12 Μαρτίου στελέχη της έδωσαν το παρών υπό την ‘’ομπρέλα’’ της ΕΛΟΠΥ, της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας σε διεθνή έκθεση θαλασσινών τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, η Avramar έδωσε το παρών στην έκθεση Seafood Expo North America 2024, τη γνωστή και ως Sena, η οποία είναι από τις πιο σημαντικές του κλάδου και έλαβε χώρα από τις 10 έως και τις 12 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Βοστόνης στις ΗΠΑ.

Xαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση για τρίτη συνεχή χρονιά και παρουσίασε «μια ποικιλία από τα πιο premium ελληνικά ψάρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών στον όμιλο για το 2022 ανήλθε στο ποσό των € 399,3 εκατ. έναντι € 184,11 εκατ. της προηγούμενης περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 116,9% που οφείλεται στο γεγονός ότι στα έσοδα της τρέχουσας χρήσης έχουν ενσωματωθεί οι πωλήσεις της απορροφούμενης εταιρείας, δηλαδή της πρώην ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε καθώς και τα έσοδα της θυγατρικής εταιρείας AVRAMAR EMΠΟΡΙΚΗ οι οποίες ενσωματώθηκαν στον Όμιλο κατά το τέλος της προηγούμενης χρήσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu