Επιχειρήσεις

AXIA για μετοχή ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανεβάζει την τιμή – στόχο στα 24,80 ευρώ με Αττική Οδό στην αποτίμηση

Διατηρεί την σύσταση αγοράς της μετοχής υποδεικνείοντας περιθώρια ανόδου 71%

Οι αναλυτές της εταιρείας AXIA στη νέα επενδυτική αξιολόγηση για τη μετοχή του  ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, ανεβάζουν τον πήχη, θέτοντας τιμή στοχο 24,80 ευρώ από 21,2 ευρώ προηγουμένως,  διατηρώντας σύσταση αγοράς και συμπεριλαμβάνοντας την αναφερόμενη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές του ελληνικού Χρηματιστηρίου.  Η νέα τιμή δίνει περιθώρια ανόδου περίπου 71% από τα τρέχοντα επιπεδα της μετοχής (14.5 ευρώ κλείσιμιο 5/3/2024)

Η AXIA στη νέα επενδυτική αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει την αποτίμηση και της παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει την αύξηση της μόχλευσης του Ομίλου, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων για Αττική Οδό και Εγνατία Οδό εντός του 2024, αλλά θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα δεν αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη υπολειπόμενη διάρκεια ζωής των assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις αυξανόμενες και χαμηλού ρίσκου χρηματοροές και τις διαφοροποιημένες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΑΧΙΑ «οι πολλαπλασιαστές αποτίμησης για τον Όμιλο πρέπει να είναι πιο κοντά σε εταιρείες παραχωρήσεων με μεγάλη διάρκεια ζωής (παράδειγμα Ferrovial όπου κάνει trade 25x EV/EBITDA και >40x P/E). Η άσκηση αποτίμησης Sum-of-the-parts για κάθε ένα από τα assets ξεχωριστά, περιλαμβάνοντας και την Αττική Οδό πλέον καταλήγει σε τιμή στόχο 24,8 ευρώ/μτχ».

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις, το adj.EBITDA για το 2023 αναμένεται στα 525 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 20% έναντι του 2022 σε συνέχεια της ομαλοποίησης των συνθηκών στην αγορά ενέργειας, ενώ για το 2024 μετά την ενοποίηση της Εγνατίας Οδού και της Αττικής Οδού (και τα δύο για μικρό μέρος του έτους) το adj.EBITDA αναμένεται να αυξηθεί κατά 22% στα 641 εκατ. ευρώ. Συνολικά αναμένεται 2023-2028 adj.EBITDA CAGR 17,6% και EPS CAGR 19% καθώς τα νέα έργα μπαίνουν σε εμπορική λειτουργία.

Σχετικά με το μέρισμα αναφέρεται πως για το 2023 αναμένει μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή που σταδιακά θα φτάσει στα 0,70 ευρώ ανά μετοχή το 2028.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu